Бонжур! Я – Весела Корівка

Знаєте, що я люблю найбільше? Збирати сім'ю за одним столом! Це так чудово, коли близькі люди спілкуються з радістю, смаком і користю. Саме єднання робить міцними і щасливими сім'ї в Україні чи Німеччині, Бразилії чи Китаї, в усьому світі!

І, якщо вже ми з вами тут зібралися, хочете я розповім вам свою історію?

Історія бренду

1868
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1868

Усе почалося в далекому 1865 році у Франції, коли 23–річний ініціативний підприємець Жюль Бель вирішив відправитися в місто Оржелє. Там він заснував тоді ще скромне сирне виробництво.

1895

Уже через 30 років його сироварня процвітала, і Жюль Бель вирішив передати справу своїм синам – Анрі та Леону.

Брати перенесли виробництво в адміністративний центр Лон–ле–Соньє. А вже у 1908 році Леон Бель почав керувати сімейним сирним бізнесом.

1914
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1914 Фото - Історія "Веселої Корівки" -1914 2

Але з початком Першої Світової Війни, в 1914 році, Леону Белю довелося залишити справи й відправитися на фронт. Саме там мене намалював Бенджамін Рабьє! Правда, тоді ніхто ще не знав, що пізніше я стану логотипом смачного сиру.

У конкурсі на найкрасивішу емблему військової частини переміг малюнок художника Бенджаміна Рабьє, який намалював мене, корівку, що сміється. І я, звичайно ж, сподобалася всім солдатам.

1919
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1919

Після війни Леон Бель повернувся в Лон–ле–Соньє, де сирне виробництво довелося починати з нуля. Він вирішив зайнятися створенням абсолютно нового для тих часів виду сиру – плавленого.

Перша назва плавленого сиру була шляхетною: «Fromage, Monsieur, fromage moderne» (Сир, пане, сучасний сир). Але воно не дуже підходило для такого продукту, тому Леон Бель і згадав про малюнок Рабьє. «La Vache qui Rit» (Я – Весела Корівка) ідеально підійшло для назви смачного і корисного плавленого сиру!

1921
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1921

16 квітня 1921 року я офіційно стала брендом та логотипом цього продукту.

1924
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1924

Були автоматизовані етапи змішування інгредієнтів для приготування мого сиру і поділу готової продукції на порції.

1926

Леон Бель придбав землю в Лон–ле–Соньє, де побудували ультрасучасний завод, здатний переплавити 20 тонн сиру за добу!

Історія упаковки

Запитайте у шанувальників мого сиру, як я виглядаю, і ви почуєте: «Усміхнена червона корівка з сережками у вигляді круглих коробочок плавленого сиру»!

Але протягом усього життя я не раз змінювала свій вигляд – навіть каталася на велосипеді, носила джинси та вечірнє вбрання…

Фото - Історія упаковки
1949
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1949

У 1949 році з етикетки зник підпис Рабьє, але моє «обличчя» залишилося. Мене намалювали в трикутнику, схожому на літеру «V», як символ перемоги.

1955
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1955

До сережок додали сині смуги, мої обриси стали більш округлими. Фон тимчасово зник, а моє зображення помістили на золотий герб із чотирма зірками.

1969
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1969

Золотий герб із зірками замінили на зображення, яке нагадувало гирю.

1971
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1971

Змінилися деякі мої риси: роги стали менш гострими, ніс округлився і став повністю білим, а очі – більш відкритими.

1972
Фото - Історія "Веселої Корівки" -1972

Моє «обличчя» помістили в коло, а на фоні з'явилися біла і блакитна смуги.

2007
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2007

Створили нову упаковку, яка відразу ж сподобалася дітям і дорослим. Я стала більш сучасною, завдяки об'ємному зображенню!

«Дивовижно ніжний смачний сир, який можна намастити», – кажу я любителям свого сиру на новій упаковці! А в Україні я всім бажаю «Смачного!».

Історія бренду в Україні

2008
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2008

У 2008 році «Весела Корівка» прийшла в Україну і привезла свій знаменитий плавлений сир. Його виробництво почалося на молочному комбінаті в м. Шостка.

2010
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2010 1 Фото - Історія "Веселої Корівки" -2010 2

«Весела Корівка» запропонувала українцям нові смачні і корисні плавлені сирки – «Вершковий» і «Дружба», приготовані з високоякісного твердого сиру, вершкового масла і молока.

2011
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2011 a
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2011 e
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2011 d

На ТБ запустили першу рекламну кампанію плавлених сирків «Весела Корівка».

2012

Улюблений сирок «Весела Корівка» з'явився з трьома новими смаками: з шинкою, із зеленню та часником, та з творожним смаком.

2013
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2013 1 Фото - Історія "Веселої Корівки" -2013 2 Фото - Історія "Веселої Корівки" -2013 3

Масштабна рекламна підтримка на телебаченні, в пресі та інтернеті була яскравою і помітною, а смак нових плавлених сирків від «Весела Корівка» сподобався мільйонам українців.

2014
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2014

Головною новинкою став унікальний для українського споживача плавлений сир «Томатний із прованськими травами» у форматі блока.

2017
Фото - Історія "Веселої Корівки" -2017

У 2017 році «Весела Корівка» подарувала своїм шанувальникам абсолютно новий продукт – зручний та смачний перекус — Плавлений сир «Весела Корівка» «СирХрум» з хлібними паличками: у ванночці з одного боку є плавлений сир «Вершковий», а в іншій ванночці – хрусткі хлібні палички. Все, що потрібно зробити, – занурити їх у сир, похрумтіти та знову повторити!