Фото - новина Новорічні рецепти з плавленим сиром – покрокова інструкція з приготування

Новорічні рецепти з плавленим сиром – покрокова інструкція з приготування

22 Грудня 2017

Новорічна атмосфера вже повністю заполонила наше буденне життя. Куди не подайся – все нагадує про те, що наближається одне з найвеселіших і найочікуваніших свят. Тож час планувати новорічне дозвілля і складати список страв, які догодять не лише смакам ваших близьких, а й символові наступного року – Собаці. Адже дехто вірить, що на святковий стіл у новорічну ніч вкрай важливо готувати їжу, яка припаде до смаку господареві прийдешнього року, щоб він залишився задоволений і сприяв усім починанням. Тому цього разу бажано заповнити стіл ситними стравами. У Веселої Корівки є для вас безліч рецептів і на такий особливий випадок. Але довелося обрати з-поміж величезної кількості лише три особливих, які, звичайно що, доповнює вершкова ніжність плавленого сиру.

 

Цибулевий пиріг з плавленим сиром

Першість слід віддати цибулевому пирогу з плавленим сиром. Його аромат і рум’яна скоринка дуже гармонійно впишуться в атмосферу свята. Тож починаймо естафету новорічних страв!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Мука – 300 г
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1-2 ч. л.
  • Плавлений сир «Весела Корівка» в брусочку «З шинкою» – 4 шт.
  • Олія – 3-4 ст. л.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

  1. Покладіть масло на декілька хвилин у морозилку.
  2. Натріть його на крупній тертці і перетріть з мукою в однорідну крихту.
  3. Зробіть в муці заглиблення і вилийте туди сметану та соду, гашену оцтом. Добре перемішайте.
  4. Зберіть тісто в одну велику грудочку, заверніть в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на 2 години.
  5. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і висипте на розігріту з соняшниковою олією сковорідку. Смажте на невеликому вогні до м’якості.
  6. Коли вона стане м’якою, посоліть та поперчіть.
  7. Збийте яйця, посоліть і додайте до них подрібнену зелень.
  8. Натріть на крупній тертці плавлений сир і поєднайте його з цибулею.
  9. Коли сирно-цибулева суміш охолоне, додайте до неї яйця. Ретельно перемішайте.
  10. Заберіть тісто з холодильника, розділіть на 2 частини.
  11. Змастіть форму (приблизний діаметр 26, 5 см) для випічки маслом.
  12. Покладіть туди 1 частину тіста та розрівняйте його, формуючи бортики.
  13. Вилийте туди начинку.                         
  14. Розкатайте 2 частину тіста і накрийте пиріг.
  15. Закріпіть краї і приберіть частини тіста, що виступають.
  16. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
  17. За 5 хвилин до готовності змастіть пиріг збитим яйцем.

 

Ніжність

Наступний рецепт – це, звичайно що, салатик. Як же ж без нього?! Святковий стіл вважається неповним, якщо на ньому не можна знайти цю кулінарну зірку. Пропонуємо вам зробити дуже ситний варіант цієї страви, адже так вимагають традиції в цьогорічну новорічну ніч! Він ще й трішки нагадує загальновідомий «Олів’є», але цей салат ми називаємо «Ніжність». Вгадайте, завдяки якому інгредієнту він отримав саме таку назву?

Інгредієнти:

  • Варена ковбаса – 150 г
  • Плавлений сир «Весела Корівка» в брусочку «Вершковий» – 1 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Консервований горошок – 3-4 ст. ложки
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

  1. Зваріть яйця вкруту.
  2. Наріжте невеликими кубиками огірок, ковбасу та яйця.
  3. Плавлений сир натріть на крупній тертці.
  4. Злийте зайву рідину з консервованого горошку та додайте його до інших інгредієнтів.
  5. Заправте все майонезом, посоліть та добре перемішайте. Страва готова!

 

Cирні трубочки з морквяною начинкою

Сиру багато не буває, особливо в новорічну ніч! Тому фінішуємо цією незвичайною закускою – сирні трубочки з морквяною начинкою.

Інгредієнти:

  • Твердий сир (тоненькі й однакового розміру скибочки) – 200 г
  • Плавлений сир «Весела Корівка» в брусочку «Із часником та зеленню» – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 г
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Діжонська гірчиця – 20 г
  • Зелень – 1 пучок
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Помідори чері – 1-2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

  1. Відваріть яйця, остудіть.
  2. Почистіть часник, поєднайте його з морквою по-корейськи, яйцями та плавленим сиром.
  3. Збийте всі інгредієнти блендером до однорідної консистенції.
  4. Додайте до суміші гірчицю, майонез, сіль та перець. Перемішайте.
  5. На скибочку твердого сиру викладіть начинку та зверніть його в трубочку.
  6. Покладіть сирні трубочки в холодильник на 20-30 хвилин, щоб вони краще тримали форму.
  7. Потім гарно викладіть їх на тарілку або поставте. Наріжте помідори дольками. Прикрасьте сирні трубочки томатами та зеленню.

У новорічну ніч знадобиться багато енергії, аби провести її як слід. З цими стравами можна не перейматися – відчуття ситості й неймовірного смаку вистачить на всіх. Тож бажаємо вам приємного апетиту та незабутніх і веселих свят!

Всі новини