Фото - новина Плавлений сир: інструкція по застосуванню

Плавлений сир: інструкція по застосуванню

23 Лютого 2017

Отож, плавлений сир. Здавалося б, все з ним давно вже зрозуміло. І професійні кухарі, і господарочки знають і полюбляють різноманітні рецепти з плавленим сиром. Його можна намастити на бутерброд для швидкого перекусу, можна приготувати  з ним ніжний супчик або ж додати у салат. Та насправді плавлений сир має безліч прихованих талантів і лайфхаків по використанню, які ми і спробуємо розкрити.

Перш ніж почнемо говорити про страви з плавленим сиром, давайте дізнаємося історію його походження. Він з’явився зовсім випадково в Швейцарії. Справа в тому, що на одній сироварні було вироблено занадто багато сиру, тож треба було його якось позбутися. Кращого способу, ніж розплавити сир, не вигадали. Запатентували цей продукт набагато пізніше, і зробив це засновник компанії зі світовим ім’ям Крафт Фудс – Джеймс Крафт. Саме він придумав розфасовувати маленькі шматочки плавленого сиру і так його продавати в магазинах. Продукт настільки полюбився  людям, що його почали масово виробляти багато підприємств, а кухарі та господині почали розроблювати різноманітні рецепти з плавленим сиром і величезною палітрою смаків.

Певно, багато хто з вас задавався питанням: що ж приготувати з плавленого сиру? Виявляється, плавлений сир – ідеальний інгредієнт і для перших, і для других страв, і навіть для десертів. Та давайте розпочнемо з найпростішого, проте, найнеобхіднішого – швидкого і смачного перекусу. Плавлений сирок – незамінна складова смачних і ситних бутербродів, якими люблять поласувати і дорослі, і дітлахи. Для приготування такого перекусу, окрім сирків, ви можете використати будь-які інгредієнти: ковбасу, овочі, часничок, варені яйця та багато інших. Бутерброди можна робити як холодними, так і гарячими – на ваш смак.

Ось вам свіжа ідея! Спробуйте приготувати фарширований багет по-французьки, для якого знадобиться, власне, багет, оливки, часник, петрушка, майонез і, звісно ж,  плавлений сир. Можете використати продукт ТМ “Весела Корівка” у брусочках “З зеленню і часником”, щоб закуска вийшла особливо ніжною і ароматною.

Рецепти з плавленим сиром зовсім не складні, проте різноманітні за інгредієнтами і смаками. Ще одна їх велика перевага у тому, що часу на приготування більшості страв знадобиться мінімально. Ви можете виходити далеко за межі рецептів, адже так буде тільки цікавіше і смачніше.

Чого лише варті закуски з плавленого сиру! Ось тут вашій кулінарній фантазії буде де розгулятись. Найпростіша, проте не в останню чергу по смаку, закуска – це гострі сирні кульки з ароматними травами. Також плавленим сиром можна фарширувати помідори, авокадо чи перець. А які з ним виходять рулетики з баклажанів і з волоськими горіхами. Просто смакота!

Закуска з плавленого сиру підійде як для звичайного перекусу, так і для святкового столу або ж раптового візиту близьких людей. Уявіть, дзвінок – і вони вже зовсім поруч, готові завітати в гості, а у вас в холодильнику лише плавлений сир, яйця і шматочок шинки. З цих простих інгредієнтів вийде чудова закуска з плавленого сиром!

Що ж ще цікавого можна приготувати з плавленого сиру, коли є трошки більше часу? Певно, усі куштували сирні супи, та чи знали ви, яке існує по-справжньому велике розмаїття цих рецептів. На ваш смак і картопляний суп з плавленим сиром, і гарбузовий, і з кабачками, шпинатом. Поєднання овочів з сиром дає неймовірно ніжний смак, та водночас страва виходить дуже ситною. Для любителів м’яса є рецепти з додаванням мисливських ковбасок або курочки. До сирних супів також додають вершки, сметану та будь-які інші інгредієнти за смаком. З приготування такого супу впорається кожна господиня, тож сміливо експериментуйте.

Плавлений сир – дійсно незамінний і унікальний інгредієнт, адже чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді. Під дією високої температури чудо-продукт ще більше розкриває свій смак і аромат. Гарячі страви з плавленим сиром дуже різноманітні за своєю рецептурою та інгредієнтам. Чим більше у них сиру, тим вони смачніші, ніжніші і більш соковиті. Взяти хоча б таку страву як цибуля, запечена з плавленим сиром і беконом, процес приготування якої займає максимум 30 хвилин.

При запіканні будь-яких страв з плавлених сирків начинка розтікається зсередини, надаючи неперевершеного смаку. До чого б ви не вирішили додати м’який ніжний сир, все одно вийде смачно і неординарно. Яєчні рулети, курячі конвертики, запечена картопля в мундирі, рагу, – і зовсім не повний перелік гарячих страв, які можна приготувати з плавленим сиром. А яким неймовірно смачним виходить сирний пиріг з помідорами!

Ні-ні, не подумайте, ми в жодному разі не забули про салати. Куди ж без них! Як і усі рецепти з плавленим сиром, будь-який салат готується досить швидко як з мінімальної кількості інгредієнтів, що є під рукою, так і з усім, чого тільки душа забажає. Є один цікавий лайфхак. Який би салат з плавленим сиром ви не готували, додайте оливкову олію або олію льону. Так страва стане більш корисною, адже отримає додаткові корисні макро- і мікроелементи.  А якщо у вашому салаті буде якийсь м’ясний інгредієнт, то спробуйте за смаком додати соєвий соус, щоб отримати пікантний смак. У салатах з плавленим сиром чудово поєднуються м’ясо, овочі і фрукти, наприклад, помідори з яблуками, або шинка з апельсинами.

Окремої уваги заслуговують соуси з плавленого сиру, які кожну страву можуть зробити особливою і надзвичайно смачною. Основа таких соусів складається з молока або бульйону, борошна і вершкового масла. Не забудьте додати спеції за смаком або ж часник, майонез чи гірчицю. Спробуйте приготувати соус з плавленого сиру і помідорів або з грибами. Та будьте обачними із рибою, адже її смак потрібно злегка відтіняти. Наприклад, до сьомги найкраще підійде вершковий сирний соус з використанням білого вина. З плавленого сиру можна зробити навіть соус до фруктів, додавши мед, вершки, тертий мускатний горіх та ванільний цукор.

Мабуть, любителів випічки цікавить, що солоденького можна зробити з плавленого сиру. Хороша новина: якісний плавлений сир містить менше холестерину і повністю засвоюється організмом, якщо порівнювати його з твердими сортами сиру. Кухарі вигадали чимало рецептів солодкої випічки з цим продуктом. Наприклад, печиво з плавленим сиром, яким ви зможете приємно здивувати ваших близьких.

Найпопулярніша випічка серед тих, що можна приготувати з плавлених сирків, це всіма улюблена сирна запіканка. Вона може щоразу виходити новою, якщо додавати до неї різні ягоди, фрукти чи горіхи. Також з плавленого сиру можна зробити солодкі сирні кульки або кексики. А яким ніжним і легким виходить чізкейк з такого сиру та ананасів.  Любителі млинців по вихідним можуть урізноманітнювати їх начинки і додавати вершковий плавлений сир. Наприклад, ТМ “Весела Корівка”, адже він надзвичайно ніжний, поживний і смачний.

На завершення хотілося б поділитися деякими лайфаками, які стануть вам у нагоді, коли будете готувати щось з плавленим сиром. Якщо у вас обмаль часу, а сир потрібно нарізати швидко і охайно, то лише змочіть ніж холодною водою, і сир не буде прилипати до його поверхні. Якщо ж ваш рецепт вимагає, щоб плавлений сир був натертим, завчасно покладіть його до морозилки, на хвилин 30. Натирати сир буде значно простіше і зручніше, а щоб плавлений сир не прилипав до тертки, потрібно змастити її олією. Особливий лайфхак для перфекціоністів: щоб шматочки плавленого сиру були ідеально рівними, використовуйте спеціальний ніж зі струною.

Як бачите, відповідей на питання “Що можна зробити з плавленого сиру?” існує безліч. Та, певно, основна відповідь – будь-що. Дійсно, ви можете взяти будь-який улюблений рецепт і освіжити його, додавши плавлений сир. І не бійтеся експериментувати з інгредієнтами. Фантазуйте та творіть.  Смачного!

Всі новини