Цукіні, запечені з сиром
До рецепта
  • Тип страви
  • Вид страви
  • Інгредієнти
очистити фільтр

Рецепти страв з плавленого сиру

У кожної господарки чи просто людини, яка обожнює готувати, знайдеться список улюблених інгредієнтів, без яких вони просто не уявляють своїх кулінарних шедеврів. І нічого дивного, якщо в більшої половини маестро кулінарії в цьому переліку будуть плавлені сирки. Адже вони доповнюють будь-який рецепт своєю ніжною консистенцією і неймовірною смаковитістю.

Отже, плавлені сирки розташовані у топ найуживаніших продуктів. Та не всім відомо, як приготувати плавлений сир у домашніх умовах. Насправді ж, не обов’язково щоразу бігти до магазину, коли хочете приготувати щось із цим інгредієнтом. Якщо у вашому холодильнику можна знайти сир (творожний), молоко і масло – тоді вперед підкорювати новий кулінарний Еверест.

Не хвилюйтеся, рецепт плавленого сиру легкий у приготуванні, і часу знадобиться крихта. Просто не забудьте, як завжди, увімкнути фантазію, оскільки експериментувати з цим продуктом можна майже безкрайньо: додати кріп, петрушку, базилік, часник… Або ж навіть зробити його солодким і намащувати на скибку хліба замість джему.

Наприклад, виберемо стандартний рецепт плавленого сиру, щоб зрозуміти з чого він створений.  Візьміть 500 г сиру, 0,5 склянки молока, 2 ст. ложки масла, 0,5 чайної ложки харчової соди, сіль і приправи – за смаком. Перекладіть сир у миску і добре розімніть, щоб консистенція стала однорідною. Додайте харчову соду і гарненько розмішайте. Залийте в суміш молоко.

Отриману масу треба перекласти в чисту каструлю, поставити на повільний вогонь і постійно помішувати. Коли маса почне плавитися, додайте сіль і приправи за смаком, а також масло. Як тільки помітите однорідну гладеньку консистенцію, знімайте каструлю з вогню – і все готово. Тож, це вам не рецепт твердого сиру - усе швидко і смачно!

Все про плавлений сир

Величезний плюс плавленого сиру ще й у тому, що сюди не потрібно додавати ніяких заквасок чи ферментів, не потрібно чекати днями, доки страва настоїться… Ці всі клопоти може нам принести рецепт твердого сиру, бринзи чи Філадельфії. Тому плавлений сир – це ще й економія не тільки часу, а й фінансів.

Страви з плавлених сирів можна знайти майже на кожному кулінарному сайті

Ну і, звичайно, чому б не поговорити про страви з плавлених сирків. Тут зустрінемо таке ж різноманіття, як і з приготуванням самого плавленого сирочку. Куди тільки його не додають?! У супи, салати, пироги, запіканки, бутерброди. Плавлений сир дарує стравам надзвичайний вершковий смак, а Вам – енергії, оскільки такі страви, зазвичай, дуже ситні.

Страви з плавленого сирка є майже на кожному кулінарному сайті

Оберемо, наприклад, розділ «Салати» - саме те, що необхідно в період спекотного літа. Але, якщо по секрету, вкотре увімкніть фантазію: змішуйте сир із різними овочами, пробуйте нові соуси, експериментуйте з інгредієнтами. Ще можна зробити фото ваших кулінарних звершень і поділитися ними в соцмережах. А раптом комусь теж припаде до смаку?

Мабуть, найбільше дивують виглядом і смаком рецепти з сиру, такі як супи. Їх певно, можна назвати найситнішою першою стравою всіх часів і народів. Такий суп теж легкий у приготуванні. Головне, щоб плавлений сирочок гарно розчинився у гарячій воді, тоді все точно буде «пальчики оближеш». І не забудьте зробити фото страви, якщо раптом знову створите новий рецепт.

Отож, тепер немає чому дивуватися чому плавлений сирочок обожнюють і дорослі, і малі. Економність, універсальність і смаковитість цього продукту не дозволить про себе забути. Рецепти з сиром варто вміти готувати кожному Джеймі Оліверу, однозначно!