Гарбузовий крем-суп із селерою і сиром

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Коли зовсім небагато часу, але хочеться чогось не тільки смачного, але й корисного, то спокійно можна вибрати саме цю страву — гарбузовий крем-суп із селерою та плавленим сиром. Трішки солодкуватий присмак гарбуза прекрасно поєднується з вершковим плавленим сирочком. Разом вони створюють ідеальний букет смаку, аромату та корисності.

Корисний обід, який можна давати навіть діткам

Гарбузовий крем-суп із селерою і сиром ще багатий на вітаміни. Тому він чудово зіграє роль ситного і корисного обіду не тільки для вас, а й ваших дітей. Тільки зовсім маленьким не бажано давати такий супчик. Справа у селері.

Хоча гарбузовий крем-суп із селерою і сиром піддається різним доповненням і змінам. Щоб селера не спричинила алергічної реакції у малюка, можна просто її прибрати зі страви. Суп буде не менш апетитний, корисний і не менш смачний.

Тож починаємо готувати гарбузовий крем-суп із селерою і сиром просто зараз. Треба у каструлю з водою, що закипіла, покласти корінь імбиря, картоплю (кубиками), суміш перців і червону сіль (це може бути Сванська сіль).

В гарбузовий крем-суп із селерою можна додати свіжий або молотий корінь імбиря. Тобто немає різниці у якому він буде вигляді. Головне — не насипте його надто багато, бо бульйон стане дуже гострий і зіпсує страву.

Всі складові спочатку смажимо

Наступне на черзі — приготування цибулі-порею, біленьку частину якої нарізаємо кружальцями. Її треба смажити на олії з оливок, доки вона зовсім ледь-ледь пом’якшиться. Але не поспішайте цибулю-порей знімати з вогню.

Потім за рецептом додаємо у сковорідку моркву, гарбуз, солодкий перець і селеру. Їх потрібно нарізати невеличкими шматками. Або так, як ви забажаєте. Все одно овочі розваряться у воді і ще й збиватимуться у блендері.

Гарненько помішуйте овочі у сковорідці. А зараз розкажемо як приготувати для гарбузового крем-супу із сиром помідори. Їх додаємо у сковорідку нарізаними невеликими шматками хвилин через 15. Помідори готуйте 5 хвилин.

Збиваємо до однорідної консистенції і додаємо плавлений сир

Як зробили це, то пора овочі зі сковорідки всипати в каструлю. І ще на замітку — коли будете їх смажити, то дивіться, щоб вони не підгоріли. Навіть, якщо зовсім трішки пересмажаться, то можуть зіпсувати смак і вигляд супу.

Тим паче цей рецепт — це втілення користі та ніжного смаку. Підгорілий інгредієнт суттєво зменшить два ці критерії. А ще й постраждає особливий колорит цієї страви, який втілений у насиченому помаранчевому кольорі.

Далі згідно з рецептом проваріть овочеву суміш приблизно 7-10 хвилин. Збийте її блендером до однорідної консистенції. Дивіться, щоб не було ніяких комочків, адже ж не дарма ми готуємо з овочів крем-суп.

Насамкінець додайте плавлений сир, почекайте, він має розплавитися. І вже тоді заберіть суп з вогню. Він навіть на вигляд неймовірний! Зробіть фото, виставте в соцмережі і, повірте, сам Джеймі Олівер позаздрить.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Томатний»
180 г
Картопля
400 г
Гарбуз
700 г
Корінь імбиру
5 см
Цибуля порей
1 шт.
Морква
1 шт.
Помідори
1 шт.
Солодкий перець
1 шт.
Стебла селери
3 шт.
Оливкова олія
3 ст. л.
Рожева сіль
за смаком
Cуміш перців
за смаком
Процес
  1. Суміш перців, червону сіль, корінь імбиру, картоплю, нарізану кубиками, покладіть у каструлю з киплячою водою.
  2. І, доки все те вариться, наріжте кільцями білу частину цибулі порей та смажте на оливковій олії. Вона має лише трішки пом’якшитися.
  3. Потім додайте у сковорідку нарізані невеликими шматочками моркву, гарбуз, селеру та солодкий перець. Гарненько все перемішайте.
  4. Через хвилин 15 киньте в сковорідку порізані помідори і через хвилин 5 додайте всю цю масу у каструлю з усіма іншими інгредієнтами.
  5. Проваріть ще 7-10 хвилин, а потім збийте все блендером до однорідної консистенції.
  6. Додайте нарізаний кубиками сир, почекайте доки він розплавиться, і зніміть суп із вогню.