Фотографія рецепт Канапе з сиром та шинкою

Канапе з сиром та шинкою

Час приготування -  15 хвилин Кількість персон -  4 персони

Бутерброд — це швидко, поживно та практично, чи не так? Звичайно, і це теж… Але перш за все бутерброд — це смачно та креативно! Якщо до звичайних інгредієнтів додати трохи фантазії та вміння, вийде повноцінна страва, доречна в будь-якій ситуації: від скромного домашнього сніданку до святкової гостини. Їх навіть незручно називати просто будербродами, зате французьке слово «канапе» підійде ідеально!

Не просто бутерброди

Щоб приготувати канапе з сиром та шинкою не потрібно бути маестро кулінарії. Навіть якщо ви з цим мистецтвом на «Ви», не бійтеся спробувати зробити ці незвичайні закуски. Ваші рідні й близькі точно оцінять їх смак. Та й виглядають вони вишукано.

Почніть готувати канапе з сиром та шинкою зі скибок хліба. Зріжте з них скоринку. Так-так, скоринка нам у цій страві буде зайвою, оскільки наші канапе матимуть певну форму і м'якість. І так легше гратися з формою цих мальовничих бутербродів.

Для канапе з сиром та шинкою м'якоть треба нарізати виключно квадратиками. Власне, все у цьому кулінарному витворі повинно мати таку форму. Якщо ж цього не буде, то страва виглядатиме не акуратно і точно не стане прикрасою святкового столу.

Рецепт канапе з сиром та шинкою говорить дотримуватися саме таких особливостей страви. Звичайно, що ви завжди можете додати до неї щось своє. Адже саме так і з'являються на світ нові оригінальні рецепти, які стають цілою кулінарною традицією.

Дотримуємося однакової форми

Отож, все-таки повернемося до приготування наших квадратних канапе на закуску. Наріжте шинку такою ж формою, яка за розміром відповідає формі хліба. Тоді ці два інгредієнти створять разом ідеальне ціле — те, що треба для цих бутербродів.

Далі нічого не лишається як приготувати для страви сир тої ж форми. Його ще потрібно нарізати тоненькими пластинками. Оскільки плавлений сир дуже м'якої консистенції, то перед тим, як його нарізати, нехай він полежить декілька хвилин у морозилці.

Про те, як зробити плавлений сир ідеальним для нарізання — не секрет. Але раптом хтось іще ним не володіє. Коли справилися з сиром, уже можна спокійно збирати канапе. Спочатку кладемо скибку хліба, потім шинку, сир і знову скибочку хліба.

А тепер смажимо

Не спішіть радіти, адже рецепт ще на цьому не скінчився. Хоча бутерброди можна споживати і в такому вигляді. Але тоді це вже буде інша кулінарна історія. Канапе ще необхідно засмажити. Для цього збити яйця і приправити їх сіллю та перцем.

Далі за рецептом необхідно розігріти сковорідку, розтопити на ній шматок вершкового масла. Кожен зібраний бутерброд треба занурити в суміш з яєць і обсмажувати на середньому вогні з обох боків, доки вони не стануть золотистого кольору.

Наостанок потрібно гарненько викласти канапе на тарілку або тацю і прикрасити кожне з них тоненьким кружельцем помідора. Страва тоді стане ще більш апетитною, як на фото з кулінарних сайтів. Можна ще додати зверху петрушки. Смакота!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Дружба»
180 г
Помідори
4 шт.
Шинка
200 г
Хліб білий
8 шматочків
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Зі скибочок хліба зріжте скоринку, а м’якоть наріжте квадратами.
  2. Шинку наріжте квадратами, що за розміром відповідають хлібу.
  3. Наріжте сир тонкими пластинами.
  4. Зберіть канапе: скибочка хліба, шинка, сир і ще одна скибочка хліба згори.
  5. Яйця збийте, посоліть та поперчіть.
  6. Розігрійте сковороду, розтопіть шматочок вершкового масла.
  7. Кожне канапе занурюйте в яєчну суміш та обсмажуйте з двох боків до золотавого кольору.
  8. Викладіть канапе на тацю й прикрасьте кожне кружальцем помідора.