Фотографія рецепт Картопля по-перуанськи з сиром

Картопля по-перуанськи з сиром

Час приготування -  30 хвилин Кількість персон -  4 персони

Картопля по-перуанськи з сиром — варіація відомого (на жаль, не на наших просторах) салату Papa a la Huancaina. І хай екзотична назва не вводить вас в оману — по суті, це звичайнісінька картопля в мундирах, приправлена оригінальним сирно-молочним соусом. Інколи, щоб додати страві ще трохи поживності й користі, її готують з кіноа. Але навіть без цього злаку картопля по-перуанськи не менш душевна, ситна й смачна. До речі, поділимося маленькою таємницею: якщо ви хочете, щоб розрізані частинки картоплі не склеювалися — покладіть між ними звичайний чорний перець горошком.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
1 шт.
Картопля
500 г
Вершки 20%
3 ст. л.
Молоко
100 мл
Лимонний сік
1 ст. л.
Борошно
1 ч. л.
Сіль і перець
за смаком
Зелень
за смаком
Процес
  1. Зваріть картоплю в мундирах.
  2. Очистіть її й розріжте мокрим ножем упоперек на частинки не більше 0,5 см завтовшки (або просто на половинки).
  3. Далі зробіть соус: натріть плавлений сир на тертці, влийте олію, молоко й вершки. Змішайте все до однорідної консистенції.
  4. Сирно-молочну суміш трохи підігрійте й додайте борошно, лимонний сік, сіль та перець.
  5. Викладіть картоплю на тарілки й полийте готовим гарячим соусом.
  6. Перед подачею страву можна прикрасити зеленню.