Фотографія рецепт Картопля, запечена в мундирі

Картопля, запечена в мундирі

Час приготування -  30 хвилин Кількість персон -  4 персони

Дано: майже пустий холодильник і неочікувані гості на порозі. Завдання: пригостити їх смачною, ароматною, незвичайною та поживною стравою — коротше, не осоромитися. Додаткова умова — витратити на приготування мінімум зусиль. Складне завдання, чи не так? Само собою, в кожної господині є один-два рецепти саме на такий випадок, але гарних рішень забагато не буває — тому поділимося ще одним!

Чи варто взагалі згадувати, що картопля в мундирах  — смачна і універсальна страва?

Про це й так усі знають... Для початку вимийте картоплю, змастіть олією, посоліть. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом години. За півгодини до готовності картоплі треба покласти на фольгу часник, додати олію і масло, посолити і поперчити. Потім гарненько загорнути це і відправити у духовку до картоплі.

Далі наріжте й обсмажте бекон, доки він не стане золотистим. Перед цим не потрібно додавати олію на сковорідку. Бекон смажиться у власному жирі.

Картопля в мундирах вже готова, лише дістаньте з духовки та трішки охолодіть.

Розріжте навпіл і вийміть ложкою м'якоть. Змішайте з печеним часником, сметаною, дрібно нарізаною зеленню, беконом, плавленим сиром та олією.

Варто ще зауважити, щоб картоплини були великого розміру. Необхідно начинити половинки картоплі, а зверху на кожну покласти шматочок охолодженого вершкового масла.

Картопля в мундирах повторно готується лише 5-7 хвилин.

Найкраще використовувати режим «Гриль». І духовку варто перед цим сильно розігріти. Це необхідно для того, аби картопля стала трішки хрусткою. Ось і все, страва готова! Смачного!

Читать полностью
Інгредієнти
В ванночках «Із зеленню та часником»
90 г
Картопля
4 шт.
Часник
4 зубочки
Масло
100 г
Сметана
2 ст. л.
Бекон
4 скибочки
Зелень
пучок
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Картоплю вимийте й висушіть, змастіть олією та посоліть.
  2. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом години.
  3. За півгодини до готовності картоплі покладіть на аркуш фольги нечищений часник, додайте столову ложку олії та трохи вершковго масла, посоліть та поперчіть.
  4. Згорніть фольгу в конверт й покладіть у духовку до картоплі.
  5. Бекон дрібно наріжте й обсмажте на сухій сковороді до золотавого кольору.
  6. Дістаньте картоплю, трохи охолодіть, розріжте навпіл і вийміть ложкою м’якоть.
  7. Змішайте картопляну м’якоть, печений часник, сметану, дрібно нарізану зелень, бекон, плавлений сир та олію — робіть це акуратно, маса не повинна перетворитися на пюре!
  8. Фаршем начиніть половинки картоплі, зверху на кожну покладіть шматочок холодного вершкового масла.
  9. Запікайте 5-7 хвилин у сильно розігрітій духовці — краще використовувати режим «гриль».