Фотографія рецепт Кіш з цибулею-пореєм та грибами

Кіш з цибулею-пореєм та грибами

Час приготування -  1 година Кількість персон -  8 персон

Французькі кухарі від нас дещо приховують. Вигадують неймовірні історії про жаб’ячі лапки та 3 000 соусів, напускають туману, роблять загадковий вигляд… Усе для того, щоб ми повірили: французька кухня — це надзвичайно складно й дуже дорого. Час покласти край цим хибним уявленням! Тому що, наприклад, справжнісінький французький кіш — це такий відкритий пиріг — анітрохи не складніше, ніж запіканка. При цьому страва виходить дуже смачною та по-французьки вишуканою — хіба ж цього замало, щоб її приготувати?

Кіш такий ніжний завдяки пісочному тісту

Кіш з цибулею-пореєм та грибами готувати легко й швидко. Тут все ж таки родзинка у всьому — і в начинці, і в тісті. Хоча начинка може бути найрізноманітнішою. І, зазвичай, складається з тих продуктів, що є в холодильнику.

Вирізняє кіш з цибулею-пореєм та грибами серед інших пирогів — тісто. Воно у цій страві не листкове і не на дріжджах, а пісочне. Здається, що воно зовсім не підходить для цієї страви. Але це не так. Тут ідеальне поєднання!

З пісочного тіста виходить смачнючий кіш з цибулею-пореєм та грибами. Адже воно створене не тільки для того, щоб з нього пекли печиво. Саме завдяки тому, що пісочне тісто розсипається, кіш є настільки ніжною стравою.

Тож, розпочнемо нарешті готувати наш кіш з цибулею-пореєм та грибами. Для початку треба розтерти борошно з сіллю та маслом, щоб утворилися крихти. Так і створюється тісто для цього вишуканого французького пирога.

Пісочне тісто готувати дуже просто

Його приготування на цьому не завершується: додаємо холодну воду та яйце. Замішуємо пісочне тісто. Цей процес не надто довготривалий, досить його вимішувати, щоб воно перестало прилипати до рук і стало ледь крихке.

До речі, як приготувати пісочне тісто, можна дізнатися з кулінарних сайтів. Інформації в інтернеті безліч. Наступний крок: треба розкатати тісто в прямокутник товщиною близько 3 см та помістити на 2-3 години в холодильник.

Рецепт цього крихкого тіста, зазвичай, складається з тих самих інгредієнтів. І у нашому рецепті ніякого винятку немає. Далі приступаємо до створення начинки для пирога. Нарізаємо цибулю-порей крупними кільцями.

Потім за рецептом опускаємо її в окріп та бланшируємо протягом кількох хвилин. Виймаємо шумівкою та охолоджуємо. Так цибуля-порей стане більш м'якою та ніжною, та ще й більш корисною, ніж якби ми її засмажили.

Спочатку тісто, потім начинка і, насамкінець, соус

Далі нам нічого не лишається, як зробити щось із грибами. Їх треба почистити, нарізати пластинками й припустити на олії. Якщо залишилися яйця, то їх збиваємо зі сметаною, вливаємо тонесеньким струменем молоко.

Не перестаємо те все збивати. Приправляємо під кінець сіллю та перцем. Потім за рецептом треба розкатати тісто та покласти його в форму. Це потрібно зробити так, щоб можна було сформувати бортики. Проколюємо тісто виделкою.

Нарізаємо плавлений сир, кладемо на дно, зверху — цибуля-порей і гриби. Заливаємо соусом. Випікати впродовж 40 хв при температурі 200 градусів. І кулінарний шедевр по-французьки готовий — смачний та апетитний, як на фото!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
90 г
Борошно
250 г
Масло
125 г
Яйця
4 шт.
Молоко
150 мл
Сметана 20%
150 мл
Цибуля порей
700 г
Гриби
300 г
Рослинна олiя
1 ст. л.
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Борошно, сіль та масло розітріть у крихти.
  2. Додайте холодну воду й одне яйце, замісіть тісто (довго вимішувати не треба — досить, щоб воно просто не липло до рук).
  3. Розкатайте тісто в прямокутник 3 см завтовшки й помістіть у холодильник на 2-3 години.
  4. Порей наріжте крупними кільцями, опустіть в окріп та бланшируйте протягом кількох хвилин, потім вийміть шумівкою й охолодіть.
  5. Гриби почистіть, наріжте пластинками й припустіть на олії.
  6. Яйця, що залишилися, збийте зі сметаною, потім тоненьким струменем влийте молоко, додайте сіль та перець (і не переставайте збивати!).
  7. Тісто розкатайте, викладіть у форму так, щоб сформувати бортики 4-5 см заввишки, і проколіть декілька разів виделкою.
  8. Плавлений сир наріжте кубиками, викладіть на дно, зверху розподіліть порей та гриби, залийте соусом.
  9. Випікайте протягом 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.