Фотографія рецепт Крабово-сирний салат у кульках

Крабово-сирний салат у кульках

Час приготування -  30 хвилин Кількість персон -  4 персони

У салат кладуть овочі. Салат треба або перемішувати, або викладати шарами, третього не дано. Салат сервірують у салатниках. Здається, всі правила перерахували, чи не так! Значить, можна влаштовувати свято непослуху! Жодних овочів (хіба що ви до них відносите часник). Пласка тарілка замість салатника. І головне — ніжно-рожеві кульки, що тануть у роті й своїм виглядом нагадують радше цукерки. Коротше, якщо ви шукали рецепт, щоб вразити гостей при мінімумі зусиль, — він перед вами!

Незвичайний вигляд, незвичайний смак

Крабово-сирний салат у кульках важко назвати дієтичною стравою, зате вона дуже смачна. Цей кулінарний витвір догодить усім, навіть найпримхливішим гурманам. Тому й буде справжньою прикрасою святкового столу. Головне — щоб кульки не розвалилися.

Якщо додати у крабово-сирний салат у кульках домашній майонез, його можна діткам. Побачите, що відірвати дітлахів від цієї страви буде неможливо. Вони ж полюбляють їсти їжу незвичайної форми, тому кульки будуть для них певною кулінарною розвагою.

Але тільки не давайте крабово-сирний салат у кульках найменшеньким діткам. Їм ще надто рано споживати жирний майонез та крабові палички. Та й часнику у цій страві буде для них забагато. Краще приготуйте малюкам щось із плавленим сиром та овочами.

До речі, крабово-сирний салат у кульках може бути доповненням до іншої страви. Його незвичайна кругла форма це дозволяє. Наприклад, ви запекли великий кусень яловичини чи якогось іншого м'яса і хочете подати його так, щоб всі це надовго запам’ятали.

Ним можна прикрасити іншу страву

Тоді крабово-сирний салат у кульках вам у цьому точно допоможе. Зробіть салатик так, як ми розкажемо, і можете гарненько викласти кульки не в окрему тарілочку, а навколо страви, яку хочете виділити на столі. Успіх цього кулінарного креативу — гарантовано!

Давайте нарешті приступимо до приготування цього особливого сирно-крабового салату в кульках. Спочатку відваримо яйця вкруту та охолодимо їх. Щоб добре знімалася шкаралупа, помістіть яйця у склянку з холодною водою і гарненько потрусіть.

Не всі знають як зробити так, щоб шкаралупа легко відділялася від яєць. Тепер і ви знаєте цей маленький кулінарний секрет. Побачите, що яйця буде дуже легко почистити. А щоб вони не тріскалися під час варки, просто додавайте у воду багато солі.

Продовжимо розповідати, як приготувати салат у кульках із сиру та крабових паличок. Ось саме їх тепер беремо й натираємо на дрібній тертці. Велика однозначно не підійде і тільки все зіпсує, оскільки нам потрібно, щоб кульки гарно зліпилися.

Формуємо крабово-сирні кульки

Наступний пункт у рецепті — натерти також на дрібній тертці яйця. А тепер подрібнюємо з допомогою часникодавки часник або ж можна скористатися тією ж дрібнесенькою терткою. Чи просто дуже дрібно наріжте часник звичайним гострим ножем.

Потім згідно з рецептом змішуємо сир з яйцями, часником, ⅔ крабових паличок. Якщо маса буде погано склеюватися, то додайте до неї трішки майонезу. Звичайно що перемішуємо з майонезом домашнього виробництва. Тобто бажано додати саме такий майонез.

І найцікавіша частина нашого рецепту — формуємо кульки, які діаметром 3 см. Кожну з них треба обваляти у стружці з крабових паличок. Якщо вона погано прилипає, то візьміть і трішки обмокніть кульки у майонезі. Дивіться не намащуйте його забагато!

Насамкінець викладаємо салат з крабових паличок і плавленого сиру на тарілку. Він ще має декілька хвилин настоятися в холодному місці, щоб маса закріпилася. Страва виходить дуже цікавою, тому вам точно захочеться зробити її фото напам'ять.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
90 г
Крабові палички
200 г
Яйця
2 шт.
Часник
1 зубчик
Майонез
за смаком
Процес
  1. Зваріть яйця вкруту і охолодіть.
  2. Крабові палички натріть на дрібній тертці.
  3. Яйця натріть на дрібній тертці.
  4. Змішайте 2/3 крабових паличок, плавлений сир, яйця й подрібнений часник.
  5. Якщо маса буде недостатньо клейкою, додайте трохи майонезу.
  6. З отриманої маси сформуйте кульки діаметром близько 3 см.
  7. Кожну кульку обваляйте в залишках крабової стружки.
  8. Викладіть готовий салат на тарілку й дайте йому настоятися в холодному місці.