Фотографія рецепт Крем-суп із сиром та шпинатом

Крем-суп із сиром та шпинатом

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Усі добре пам’ятають харизматичного героя з діснеївського мульту — моряка Папая, який, завдяки порції шпинату, ставав надзвичайно сильним і перемагав усіх ворогів… Ця зелень не тільки дуже корисна, її взагалі можна назвати ідеальним продуктом, адже чудово підходить і для випічки, і для салатів, і навіть для перших страв. Як ось у цьому витонченому вершково-сирному крем-супі.

Зірка кулінарних книг

Крем-суп із сиром та шпинатом — це зірка кулінарної книги будь-якого кухаря. Бо ж тут йдеться і про незрівнянний смак, і про тонкий аромат, і про незвичайний ніжно-зелений вигляд самої страви, яка наче з картинки.

Оскільки крем-суп із сиром та шпинатом багатий вітамінами, його варто готувати діткам. Малюків дуже часто важко нагодувати, тому, скоріше за все, вони зацінять вершковість та незвичність цієї страви, і взагалі її смак.

Крем-суп із сиром та шпинатом також може стати родзинкою святкового столу. Не завжди ж прикрасою столу мають бути м'ясо, випічка чи салати. Коли гості тільки відчують аромат цієї першої страви — їх не зупинити!

Тож, пора нарешті заглянути в рецепт крем-супу із сиром та шпинатом. Покладемо в каструлю бекон (нарізати квадратиками) і смажимо на середньому вогні, доки не підрум'яниться. Необхідно витопити з бекону жир.

Суп із присмаком бекону

Жир і сам бекон виконують особливу функцію під час приготування страви. Бекон треба покласти на тарілку, на якій застелений рушник з паперу. А в каструлю, де його смажили, додаємо цибульку, масло та сіль із цукром.

Цибулю, до речі, нарізаємо півкільцями. За рецептом смажимо все доти, доки цибуля не стане золотистою на вигляд. Готувати доведеться зовсім недовго, адже жир від бекону й до того сильно розжарився. Краще зменшіть вогонь.

Також нічого не залишається, як приготувати ще муку та давлений часник. У цій самій суміші треба обсмажувати ще одну хвилину і увесь час помішувати. Потім вливаємо сюди воду, доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.

Страву подаємо гарячою

Як зробили це все, то варимо доти, доки розвариться цибуля. Ну і нарешті приступаємо до приготування одного з найголовніших інгредієнтів — шпинату. Його потрібно дрібненько нарізати, щоб краще розварився у супі.

Далі згідно з рецептом кидаємо його до нашої суміші з водою. Також виливаємо туди вершки і далі кип'ятимо. Всі інгредієнти повинні добре проваритися, щоб їх краще було збивати блендером до однорідної консистенції.

Наступний за рецептом у крем-суп має потрапити плавлений сир, його ми натираємо. Дуже важливо додавати цей інгредієнт під кінець приготування страви. Якщо всипати його раніше, то сир буде комочками і стане неприємний на смак.

Прокип’ятіть усе знову декілька хвилин. Потім збийте до однорідної консистенції. Краще подавайте суп гарячим, можна посипати беконом. Він виходить надзвичайно апетитний, як на фото зі сторінки Джеймі Олівера.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «З зеленню i часником»
90 г
Шпинат
400 г
Бекон
150 г
Вершкове масло
50 г
Цукор
1 ст. л.
Борошно
1 ст. л.
Часник
4 зубочки
Вершки 20%
200 мл
Цибуля ріпчаста
3 шт.
Сіль і спеції
за смаком
Процес
  1. У каструлю покладіть нарізаний квадратиками бекон і смажте його на середньому вогні. Треба добре підрум’янити і витопити якнайбільше жиру.
  2. Викладіть бекон на тарілку, яка застелена паперовим рушником.
  3. У каструлю, в якій смажився бекон, додайте масло, цибулю (нарізану півкільцями), цукор і сіль за смаком. Смажте, доки цибуля не стане золотистою.
  4. Додайте видавлений часник і муку. Обсмажуйте ще одну хвилину, постійно помішуючи.
  5. Влийте воду, доведіть до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин, доки не розвариться цибуля.
  6. Дрібно наріжте шпинат, киньте його у воду, а також вершки. Кип’ятіть і далі.
  7. Додайте натертий плавлений сир у суп і знову прокип’ятіть.
  8. Збийте його до однорідної консистенції з допомогою блендера.
  9. Подавайте крем-суп гарячим, за бажанням посипавши хрустким беконом.