Фотографія рецепт Крем-суп із сиру та броколі

Крем-суп із сиру та броколі

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Броколі неймовірно корисний овоч, і ще й малокалорійний. Виступає головним або складовим інгредієнтом у величезній кількості страв. Його смажать, тушкують, готують на пару, навіть вживають у сирому вигляді. Прекрасно смакує у ролі закуски, соусу, гарніру до м’яса, риби, яєць та начинки у пирогах. Але найоригінальніше застосування цього продукту — у крем-супі з броколі та сиру. Спробуйте, аби переконатися!

Корисне доповнення навіть до святкового столу

Якщо ви шукаєте ідеальний обід, вам підійде крем-суп із сиру та броколі. До того ж це ще й чудова корисна їжа, яку можна давати малюкам. Вони можуть кривити носом і казати, що страва дивна на вигляд, але варто їм буде лише спробувати цей смачнючий супчик…

Крем-суп із сиру та броколі може бути доповненням навіть до святкового столу. Не завжди ж гостям треба пропонувати запіканки, м'ясні страви та салати. Можна зготувати щось таке, що вразить їхній погляд і смакові рецептори. Вони точно будуть задоволені.

Адже крем-суп із сиру та броколі — смачна дієтична страва. Тут калорій вистачить для того, щоб досхочу наїстися і щоб вони не відкладалися у зайвий жир. Ну це якщо не переїдати. Тож цей суп можете сміливо додати до свого раціону, якщо ви вирішили сісти на дієту.

Рецепт крем-супу із сиру та броколі простий і не займає багато часу. Страва тільки на вигляд здається складною, але насправді вона готується набагато швидше, ніж, наприклад, улюблений багатьма і традиційний для української кухні червоний борщ.

Нарізаємо овочі великими кусками

До речі, рецепт крем-супу із сиру та броколі можете змінювати без вагань. Раптом у ньому є якийсь інгредієнт, який ви не полюбляєте, або ж іще гірше — у вас на нього алергічна реакція. Головне — залишіть основні складові — плавлений сир та броколі.

Тож розпочнемо приготування нашого по-незвичайному смачного супу з броколі та сиром. Треба помити броколі та розібрати на суцвіття. Нарізаємо великими кусками цибулю, селеру та картоплю. Великими — тому що страва все одно збиватиметься блендером.

Як приготувати все так, щоб легше збивалося в блендері — просто зварити. Поставимо на середній вогонь каструльку з водою, а коли закипить, кинемо туди цибулю, селеру та картоплю. Варити треба 10 хвилин. Вогонь не зменшуємо. Потім додаємо броколі.

Як зробили це все, то можете відразу посолити і поперчити. Варимо ще хвилин 10-12. Власне ось страва майже готова. Лишилося забрати суп з плити та блендером збити його до однорідної маси. Слідкуйте, щоб не було комочків. Страва ж має бути бездоганною!

Прикрашаємо страву суцвіттям броколі, трішки пармезану та арахісу

Далі за рецептом все гарненько збиваємо і знову ставимо на вогонь. Нарізаємо кубиками плавлений сир або натираємо на тертці. Немає різниці — на крупній чи дрібній. Сир все одно розплавиться у цій масі з овочів. Треба все добре перемішати.

З сиром робіть усе суто так, як написано в рецепті. Якщо його переварити, то постраждає смак і консистенція страви. Сир стане комочками й матиме неприємний кислуватий присмак. І не варто кидати цілий брусочок сиру, тому що буде надто довго плавитися.

І продовжуємо робити все згідно з рецептом, кип'ятимо повторно масу 10 хвилин. Суп подаємо на стіл гарячим, розливаємо по тарілкам. Буде чудово, якщо зверху супчик прикрасити невеличким відвареним суцвіттям броколі, трішки пармезану та арахісу.

Якщо ви все зробили правильно, то страва буде такою, як на фото. І запамятайте, що крем-суп із плавленим сиром і броколі не бажано підігрівати знову, як і звичайний сирний суп. Його треба споживати свіжим. Тому правильно розраховуйте пропорції.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Творожний»
90 г
Броколі
250 г
Картопля
100 г
Селера
100 г
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Пармезан
30 г
Арахіс
50 г
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Броколі помийте і розберіть на суцвіття. Селеру, картоплю і цибулю помийте і наріжте крупними кусочками.
  2. Каструлю з водою поставте на вогонь, коли закипить, покладіть цибулю, картоплю і селеру. Варіть на середньому вогні 10 хвилин.
  3. Потім додайте броколі, сіль, перець і варіть суп ще 10-12 хвилин.
  4. Заберіть каструлю з вогню і збийте все за допомогою блендера до однорідної консистенції.
  5. Додайте у суп натертий плавлений сир і добре перемішайте.
  6. Знову поставте масу на вогонь, прокип’ятіть хвилин 10.
  7. Готовий крем-суп розлийте по тарілкам, зверху прикрасьте відвареним суцвіттям броколі, тоненько нарізаним твердим сиром та арахісом.