Фотографія рецепт Куряче філе в конвертах

Куряче філе в конвертах

Час приготування -  1 година Кількість персон -  4 персони

Відтоді, як дієтологи в кооперації з дизайнерами посуду переконливо довели, що апетитність страви залежить не лише від смаку, але й від сервірування, в господинь додалося клопоту. От як би так подати печеню, щоб із першого погляду було зрозуміло: перед вами — витвір високої кухні й узагалі майже шедевр? У горщиках? Чи обмежитися лаконічними білими тарілками? Геть конформізм, заявляємо ми! Подавайте просто в пергаментних конвертах! Тому що по-справжньому смачна печеня буде апетитною в будь-якому випадку — просто приготуйте її за нашим рецептом і переконайтеся самі.

Ідеальний обід в конверті

Куряче філе в конвертах може стати вашим ідеальним обідом на роботі. Ваші колеги точно заздритимуть, коли ви розгорнете цю смакоту під час обідньої трапези. Готувати їх просто, що чудово підійде для тих, хто поспішає на роботу, але їсть тільки домашню їжу.

Звичайно, щоб запекти куряче філе в конвертах, доведеться раніше встати. А ще краще — приготуйте все звечора. Ця їжа ще й чудово пасуватиме до свята. Якщо ви подасте кожному на тарілочку по такому конверту, то це дуже всіх здивує, як і сам смак страви.

Куряче філе в конвертах — корисна страва, яку можна готувати діткам. Їм буде цікаво заглянути в серединку конвертів і дістати звідти щось смачненьке. Звичайно, що вони ще ті ласуни і чекатимуть чогось солоденького, але варто їм буде це тільки спробувати.

Куряче філе в конвертах містить багато овочів, що і робить страву корисною. Тут є і стебло селери, і цибулька, і болгарський перець… Цю їжу можна зробити навіть вегетеріанською чи більш дієтичною, якщо замінити філе курки, наприклад, на гриби.

Пасеруємо овочі, доки не стануть м’якими

Рецепт курячого філе в конвертах розпочинається з підготовки курячого м’яса. Його нарізаємо великими кубиками та маринуємо в олії, солі та чорному перчику. Олії необхідно приблизно 1 столова ложка. Потім обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору.

На цьому приготування курячого філе не закінчується, просто поки відставте його вбік. Подрібнюємо стебло селери, цибулю та часник. Нарізаємо півкільцями болгарський перець. Висипаємо овочі у сковорідку з олією та пасеруємо їх, доки не стануть м'якими.

Як приготували овочі і м'ясо, то розділяємо їх на 4 порції. Вони мають бути однаковими. Потім необхідно нарізати плавлений сир кубиками. Немає різниці чи будуть вони великими чи невеличкими. Його можна навіть натерти на крупній чи мілкій тертці.

Ще розкажемо вам як зробити, щоб плавлений сир легко нарізався чи натирався. Перед цим покладіть брусочок сиру в морозилку на декілька хвилин. Він стане твердим і з ним легше буде проводити якісь кулінарні маніпуляції. Тільки не перетримайте!

Конверти робимо з пергаменту

Далі найцікавіший пункт нашого рецепту — формуємо конверти з куркою та овочами. Шматочки пергаменту мають бути квадратними. Посередині покладіть куряче філе, зверху — овочі і плавлений сир. І наостанок — загорніть цю всю смакоту в конверт.

На цьому наш рецепт ще не завершується, попереду найважливіший пункт — випікання. Перед тим, як помістити конверти в духовку, треба збризнути кожен водою. Це робимо для того, щоб вони не розкрутилися і страва у пергаменті краще протушилася.

Потім згідно з нашим рецептом розігріваємо духовку до 180 градусів. Конверти випікаємо 30 хвилин. Тривалість випікання, звичайно, дуже залежить від якості духовки, тому краще слідкуйте за процесом, щоб страва не пригоріла і приготувалася рівномірно.

Можете подати цей неординарний кулінарний виріб прямо у конвертах на тарілках або ж висипати їх вміст у якусь посудину. Страва має насичений і водночас ніжний вершковий смак. Ще вона дуже цікава на вигляд, як на фото з кулінарних книг. Смачного!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «З зеленню i часником»
180 г
Куряче філе
2 шт.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Стебло селери
1 шт.
Перець болгарський
2 шт.
Часник
4 зубочки
Рослинна олiя
6 ст. л.
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Наріжте філе крупними кубиками й замаринуйте його в суміші з 1 ст. л. олії, солі та перцю.
  2. Обсмажте філе на сковороді до золотавої скоринки й відставте вбік.
  3. Цибулю, часник та стебло селери подрібніть, перець наріжте півкільцями.
  4. Пасеруйте овочі в 2 ст. л. олії до м’якості.
  5. М’ясо та овочі розділіть на 4 рівні порції.
  6. Плавлений сир наріжте кубиками.
  7. На квадратні шматки пергаменту викладіть курку, накрийте її овочами та сиром, загорніть краї конверта.
  8. Збризніть кожен конверт водою.
  9. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.