Фотографія рецепт Курячі котлети з плавленим сиром

Курячі котлети з плавленим сиром

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

З котлетами завжди стільки плутанини! Французи вимагають, щоб у кожній неодмінно була кістка, вінтажні книжки закликають відмовитися від кісток і віддати перевагу рубленому м’ясу, а сучасні господині міркують, як це м’ясо рубати в умовах звичайної кухні. Геть сумніви! Правильна котлета — це смачна котлета, а з якого м’яса вона приготована, справа десята. Наприклад, за нашим рецептом виходять дуже правильні котлети — просто пальчики оближеш!

Для початку, аби приготувати курячі котлети, розмочіть білий хліб у молоці.

Можна скористатися і вершками. Хліб відтисніть від завої рідини. Візьміть куряче філе та промийте в холодній воді. М'ясо з хлібом пропустіть через м'ясорубку або збити блендером. До цієї маси додайте товчений часник, яйце та сіль, ретельно все перемішайте. Плавлений сир натріть на тертці.

Далі потрібно сформувати курячі котлети, змочивши перед цим руки в холодній воді. На кожну «оладку» треба покласти ½ чайної ложки сиру й зробити котлетки так, щоб він опинився в самій серединці. Смажити котлети необхідно з обох боків на попередньо розігрітій сковороді з олією до золотистої скоринки. Це займе приблизно 10-15 хвилин на кожну «оладку». Страву можна подавати до столу.

Курячі котлети з сиром в результаті виходять дуже ніжними. Неабияку роль у страві відіграє саме плавлений сир, який є справжньою родзинкою цього кулінарного витвору, що схована в серединці м'ясних кульок. Їжа має ніжний смак ще й за рахунок того, що тут не важке для травлення червоне м'ясо, а курка. Кориснішою страва могла б стати, якщо її запекти в духовці або зробити на пару.

Важко втриматися, щоб не зробити фото цієї мегасмачної страви напам’ять. Адже вона своїм апетитним виглядом спокусить будь-кого. Її можна споживати з рисом, гречкою, нутом. А найкраще котлети поєднуються з картоплею. Ніякого шику в цьому немає, зате як смачно! Котлети не обов'язково подавати з гарніром. Їх можна розглядати, як повноцінну страву, а не кулінарний додаток.

Курячі котлети — це страва, яку можна доповнювати і змінювати на власний розсуд.

Наприклад, до плавленого сиру спробуємо додати ще й твердого. Тоді, відкушуючи шматочок котлети, серединка буде тягучою. А ще можна насипати трішки зелені. Чудово поєднається з вершковим смаком сирів, наприклад, кріп. До самого м'яса додайте базилік або трішки карі — і знову це буде щось зовсім нове.

Видозмінювати рецепт котлет можна скільки душа забажає, головне — не перестаратися. Бо ж не всі приправи чи інші компоненти гарно смакують з куркою чи сиром. Можна замінити куряче м'ясо на, наприклад, свиняче, але страва тоді стане більш калорійною і важкою на шлунок. І, якщо чесно, навіть менш апетитною. Оскільки біле м'ясо краще тим, що вважається дієтичним і ніжнішим.

Котлети з курячого філе з сиром стануть прикрасою святкового столу.

Треба лишень гарно їх подати. Для прикладу, викласти на тарілку з листям салату. Але це вже надто попсово звучить і виглядає, хіба ні? Можна скористатися спеціальними маленькими механізмами, які вирізають з овочів різні красиві речі: квіточки, зірочки чи щось більш креативне. Або ж поекспериментувати з оливками.

Курячі котлети з плавленим сиром — те, що потрібно для урізноманітнення щоденного раціону. Звичайні котлети зі свинини — то така шаблонна буденність. А цю страву можна готувати хоч щодня, аби було бажання і потрібні інгредієнти в холодильнику. Додавайте до рецепту нові компоненти, не бійтеся експериментувати, адже саме так з'являються на світ справжні шедеври кулінарії.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
90 г
Хліб білий
2 кусочка
Часник
2 зубочки
Куряче філе
600 г
Молоко
125 мл
Сіль і перець
за смаком
Рослинна олiя
для смаження
Процес
  1. Білий хліб розмочіть у молоці чи вершках, відтисніть.
  2. Куряче філе промийте в холодній воді.
  3. Філе разом із хлібом пропустіть через м’ясорубку.
  4. Додайте до фаршу яйце, товчений часник та сіль, перемішайте.
  5. Плавлений сир натріть на тертці.
  6. Змочіть руки в холодній воді та сформуйте «оладки», на кожну покладіть 1/2 чайної ложки сиру й зліпіть котлети так, щоб він залишився всередині.
  7. Розігрійте олію на сковороді.
  8. Смажте котлети з обох боків до появи золотавої скоринки — всього близько 10-15 хвилин.