Фотографія рецепт Курячі роли з броколі і плавленим сиром

Курячі роли з броколі і плавленим сиром

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

На перший погляд, ця страва виглядає надто складною у приготуванні, але це лише на перший погляд. Всього лише годинка — і цей справжній делікатес уже буде на вашому столі. Така страва тішитиме не тільки шлунок, але й погляд. І підійде не лише для святкового столу, але й тоді, коли просто забажаєте потішити своїх близьких чимось небуденним.

Трішки Японії, трішки фантазії

Курячі роли з броколі і плавленим сиром — ще й суміш культур. Спосіб приготування взято з японської кухні, адже ж йдеться про роли. А ось те, що вони м'ясні, то це вже прояв будь-якої кухні світу, в якій віддають перевагу м'ясним стравам. Так би мовити, роли для м’ясоїдів.

Буває ж таке, що хтось не полюбляє японські роли. І сухі водорості не до смаку, і риба, і навіть рис. Тому курячі роли з броколі і плавленим сиром будуть чудовим замінником. Та ще й корисні, бо один зі складників — надзвичайно багатий на вітаміни овоч — броколі.

Курячі роли з броколі і плавленим сиром можуть бути доповненням основної страви. Наприклад, ви якось по-особливому запекли картоплю або ж натушили овочів. Ці роли чудово поєднаються з найрізноманітнішим гарніром, навіть якщо він з грибами.

Як говорилося вище курячі роли з броколі і сиром готувати просто. Навіть якщо ви вперше створюєте страву такої складності, то не переймайтеся — вам усе вдасться. Єдине, що вимагатиме зусиль — маніпуляції з курячим філе. А те все піде, як по маслу.

Робимо рулетики

Тож розпочинаємо приготування наших м'ясних ролів із броколі та плавленим сиром. Треба відбити філе курки, посолити його та поперчити. Філе має трішки настоятися. Дивіться не додайте надто багато чорного перцю. Адже це точно зіпсує смак усієї страви.

Курячі роли з броколі і сиром — страва, де всього в міру. Навіть броколі. Його потрібно відварити протягом 5 хвилин і бажано перед цим розділити на невеликі суцвіття. Рахуйте після того, як вода вже закипить. Тепер почнемо формувати рулетики.  

А ще ви дізнаєтеся як приготувати роли так, щоб вони не розвалилися. Спочатку наріжте плавлений сир маленькими квадратиками. Два невеликі шматочки сиру треба покласти на краєчок курячого філе та прикрити їх маленьким суцвіттям броколі.

Тепер розкажемо як зробити так, щоб роли з курки не розкручувалися. Просто загорніть начинку в рулет та закріпіть зубочистками. Вони точно не розпадуться. А якщо немає зубочисток, то загостріть сірники, відрізавши частинку з сіркою.

Кладемо роли на деко швом донизу

Потім згідно з рецептом кладемо роли на деко, яке змазане олією. Треба покласти їх швом донизу. Так вони ще краще закріпляться. Духовку розігрійте до 200 градусів і відправте у неї курячі рулети приблизно на 30 хвилин. Краще, звичайно, слідкувати за процесом.

Далі за рецептом необхідно приготувати спеціальний соус для курячих ролів. Він взагалі не вимагає особливих зусиль. Треба налити бульйон і молоко в сковорідку, в якій олія і сік від м’яса. У цю суміш додаємо часничок, чорний та червоний перець.

Наш рецепт чудо-ролів майже на цьому завершується, залишилося декілька моментів. Покладемо рулети в соус на 5 хвилин, щоб вони проварилися в ньому і ввібрали ще трішки ніжного вершкового смаку. Вони стануть ще й більш м'якими і з насиченішим смаком.

Коли подаватимете роли на стіл, то полийте їх приготовленим соусом. Можете прикрасити за бажанням, додати до страви щось своє. В будь-якому випадку вона виходить вишуканою та апетитною, як на нашому фото. Швиденько кличте всіх до столу!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
180 г
Куряче філе
1 кг
Броколі
320 г
Бульйон курячий
125 мл
Молоко
125 мл
Рослинна олiя
3 ст. л.
Часник
2 зубочки
Перець чорний мелений
1/2 ч. л.
Перець чилі мелений
1/2 ч. л.
Сіль
1/2 ч. л.
Процес
  1. Відбийте куряче філе, посипте перцем, трішки присоліть та дайте постояти.
  2. Зваріть броколі (не більше 5 хвилин).
  3. Покладіть 2 невеликі шматочки сиру на краєчок курячої грудинки, зверху накрийте броколі. Заверніть це все в рулет і скріпіть зубочистками.
  4. Покладіть їх донизу швом на змазане деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
  5. Приготування соусу: влийте в сковорідку з олією і соком від м’яса бульйон, молоко.
  6. Додайте часник, чорний перець та чилі.
  7. Проваріть соус разом з ролами ще 5 хвилин, помішуючи.
  8. Готові роли полийте соусом.