Фотографія рецепт Морква, запечена з сиром

Морква, запечена з сиром

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Користь такого продукту, як морква, важко переоцінити. Вона не лише багата на вітамін А, який потрібний нам для красивої шкіри та хорошого зору, а й вітамінами В, D, фолієвою кислотою та ще низкою елементів, що формують наше здоров’я. А якщо поєднати цей неймовірно благотворний овоч із плавленим сирочком, то страва буде не лише вдвічі кориснішою, але й мегасмачною.

Користь, яка всіх здивує

Морква, запечена з сиром, — страва, якою можна всіх здивувати. Здивувати не тільки одним виглядом, але й смаком. Особливо маленьких дітлахів, яких, зазвичай, проблематично нагодувати, а особливо чимось корисним.

Морква, запечена з сиром, просто не може їм не сподобатися. Пікантності та ніжності страві додає саме плавлений сир. А його сметанкова вершковість змусить просити ваших домашніх ще одну порцію цього кулінарного витвору.

Морква, запечена з сиром, — це ще, так би мовити, шедевр нашвидкуруч. Бувають дні, коли не надто хочеться возитися біля плити. Але шлунок бажає чогось смачненького і корисного. Тож, ця страва виручить вас у цій ситуації.

Рецепт моркви, запеченої з сиром, дуже простий і не потребує зайвих зусиль. Ви й розігнатися не встигнете, як страва уже буде на столі. Можливо ще захочете додати до неї щось своє. Те, чого, на вашу думку, їй не вистачає.

Моркву спочатку потрібно зварити

Приготування розпочинається, звичайно що, з одного з основних інгредієнтів — моркви. Її необхідно відварити в курячому бульйоні. Вона повинна стати трішки м'якою. Робимо це для того, щоб зменшити час випікання.

Як приготується морква, то відразу приступайте до підготовки плавленого сиру. Нарізаємо його кубиками або натираємо на тертці — як вам зручніше. Тоді поєднуємо у каструльці масло з сиром і ставимо на маленький вогонь.

Як зробити так, щоб нічого не підгоріло, — постійно помішуйте суміш. Навіть на невеличкому вогні все може пересмажитися. Щоб стовідсотково перестрахуватися, можете розплавити масло з плавленим сиром на водяній бані.

І смачно, і красиво

Потім, за рецептом, додаємо до цієї суміші цибулю та сир твердий. Цибулю нарізаємо квадратиками, а сир краще натерти на крупній тертці. Так він швидше розплавиться. Солимо усе та посипаємо чорним перцем за смаком.

Рецепт нам говорить готувати це все, доки не розплавиться твердий сир. Потім із вареної моркви виливаємо курячий бульйон, даємо зайвій рідині стекти. Можна покласти моркву на паперовий рушник, який вбере в себе воду.

Слідуємо за рецептом і подрібнюємо відварену моркву (натираємо або нарізаємо). Форма моркви (натерта на тертці чи нарізана кубиками) не надто важлива у страві. Її смак від цього не зміниться. Головне — щоб морква не була цілою.

Покладіть моркву в каструлю з сирною масою, перемішайте. Виліть це на деко та випікайте в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Ваша страва точно буде такою ж мальовничою, наче фото з кулінарних сайтів.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Творожний»
180 г
Морква
900 г
Бульйон курячий
2 склянки
Вершкове масло
2 ст. л.
Сир твердий
200 г
Зелена цибуля
4 шт.
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Відваріть моркву в курячому бульйоні, доки вона не стане трішки м’якшою.
  2. У каструльці поєднайте масло з плавленим сиром і поставте на слабкий вогонь, щоб розплавити.
  3. Потім додайте до суміші твердий сир та цибульку. Посоліть та поперчіть. Готуйте, доки не розплавиться твердий сир.
  4. Варену моркву висушіть, подрібніть (натріть на тертці або наріжте маленькими кусочками) і покладіть у каструльку з сирною сумішшю. Перемішайте.
  5. Покладіть масу на змащену маслом форму.
  6. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.