Фотографія рецепт Паска «Ніжно-ніжна»

Паска «Ніжно-ніжна»

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  3 персони

Коли не хочеться далеко відходити від традицій, але водночас смакові рецептори вимагають чогось оригінального – тоді ця пасочка ідеальний варіант! Беремо традиційний рецепт за основу, але додаємо до нього ще купу різної смакоти, серед яких плавлений сир «Весела Корівка» «Вершковий», який разом із апельсиново-лимонним сиропом робить цю паску такою ніжно-ніжною.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
2 шт.
Молоко
60 мл
Дріжджі свіжі
16 г
Квітковий мед
40 г
Яйця курячі
2 шт.
Борошно пшеничне
200 г
Вершкове масло
50 г
Журавлина (сушена)
80 г
Сіль
4 г
Вода
800 мл
Цукор
460 г
Палички ванілі
1 шт.
Апельсин
1 шт.
Лимон
1 шт.
Яєчний білок
60 г
Цукрова пудра
60 г
Кумкват
2 шт.
Процес
  1. Просійте муку та додайте сіль.
  2. Нагрійте молоко до 40 градусів та розчиніть у ньому дріжджі. Дайте постояти 15 хв.
  3. В муку налийте дріжджі з молоком та яйця, вимішуйте 5 хвилин.
  4. Поступово додавайте нарізаний шматочками плавлений сир «Весела Корівка» «Вершковий» і замішуйте до тих пір, поки тісто не почне відставати від країв тарілки.
  5. Під кінець насипте сушену журавлину.
  6. Готове тісто накрийте рушником та відставте на 1 годину в тепле місце.
  7. Тим часом приготуйте сироп. Висипте цукор у воду, «розкрийте» паличку ванілі, додайте сік та цедру апельсина й лимона.
  8. Доведіть суміш до кипіння та дайте їй охолонути.
  9. Форми для випікання змастіть вершковим маслом, наповніть їх на половину тістом і знову відставте, щоб тісто підійшло вдруге.
  10.  Випікайте у розігрітій до 180 С духовці 20-40 хвилин (залежить від розміру паски).
  11.  Дістаньте паски з духовки, а потім з формочок.
  12.  Поставте пасочки на решето, проколіть їх верхівку дерев’яною шпажкою і полийте зверху холодним сиропом (повторити декілька разів).
  13.  Збийте яєчні білки до легкої піни, насипте сіль, цукор та цукрову пудру.
  14.  Розріжте ванільну паличку, дістаньте зернята і додайте їх до глазурі.
  15.  Занурте паску шапочкою вниз у глазур, відставте на чистий посуд і почекайте, доки глазур повністю засохне.
  16. У сиропі, що залишився після просочування паски, проваріть кумквати.
  17.  Дістаньте їх серединку, наповніть їх плавленим сиром і гарненько викладіть зверху на шапочку паски.