Пиріг із плавленим сиром у листковому тісті

Час приготування -  1 година Кількість персон -  4 персони

Пироги з листкового тіста готуються настільки просто і настільки смаковиті, що неодмінно заслужили право бути в переліку улюблених рецептів кожного куховара. А щодо начинки, то тут немає меж для експериментів. Солодка чи солона, м’ясна чи овочева — можливі будь-які варіанти. Особливе місце серед них посідає начинка з плавленим сиром, яка подарує страві незрівнянний вершковий смак. Ще й ідеально підійде для тих, хто не любить довго возитися біля плити.

Краще приготувати тісто в домашніх умовах

Значить будемо ми готувати пиріг із плавленим сиром у листковому тісті. Давайте спочатку трішки поговоримо про саме тісто. Оскільки в страві буде його особливий вид — листковий.

Пиріг із плавленим сиром у листковому тісті готуємо, бо воно дуже ніжне. Для страви можна взяти куплене тісто або ж приготувати самим. Це трішки займе ваш час, але цей інгредієнт того вартий.

Пиріг із плавленим сиром у листковому тісті ще й так буде корисніший. Оскільки не всім відомо, що таке куплене тісто шкідливе, адже містить ненасичені жири, які дуже погані для організму.

Тож краще готувати пиріг із сиром у листковому тісті домашнього виробництва. Це тісто відоме тим, що його треба робити досить тривалий час. Рецепт ви з легкістю знайдете в інтернеті.

Розпочнемо нарешті приготування нашого надзвичайно апетитного сирного пирога з овочами. Нам потрібно нарізати півкільцями цибульку та обсмажити її до золотистого кольору.

Підготуємо всі інгредієнти

Далі у пиріг із сиром у листковому тісті підуть курячі яйця. Їх збиваємо та солимо за смаком. Беремо плавлений сир і кладемо його на декілька хвилин у морозильну камеру, доки не затвердіє.

Це потрібно для того, щоб його було зручно натирати на тертці. Як зробили це, то відразу беріться за нарізання кружальцями помідорів. Вони урізноманітнять страву і заодно прикрасять її.

Як приготуєте всі інгредієнти, візьміть тісто і розділіть його на дві частинки. Розкатати треба за розміром форми для запікання. Бажано не надто великої форми, щоб тісто не було дуже тонким.

Потім за рецептом змазуємо форму олією і гарненько викладуємо тісто. Беремо поки його одну частинку, оскільки другою ми (за бажанням) можемо прикрити зверху начинку. Вони повинні бути однакового розміру.

Пиріг можна зверху вкрити тістом

Далі рецепт говорить нам викласти на тісто, що у формі, підготовлену начинку. Спочатку присипаємо смаженою цибулькою та головною родзинкою нашого пирога — плавленим сиром.

Як сказано у рецепті — залийте цибулю та плавлений сир збитими яйцями. І насамкінець покладіть зверху помідори. До речі, не обов'язково зверху класти другу частину листкового тіста.

Ми завжди можемо змінити рецепт на власний смак і розсуд. Якщо не вкрити пиріг другою частиною тіста, то так він буде гарнішим. І ще краще підійде для того, аби стати прикрасою святкового столу.

Отож, випікаємо пиріг із плавленим сиром впродовж 30-35 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. І подивіться — страва виходить такою, як на фото з кулінарних книг! Просто і бездоганно!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Із зеленню та часником»
90 г
Тісто листкове
300 г
Яйця
2 шт.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Помідори
1 шт.
Рослинна олiя
2 ст. л.
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Наріжте цибулю півкільцями та обсмажте до золотистого кольору.
  2. Збийте яйця, посоліть.
  3. Натріть плавлений сир на крупній тертці.
  4. Наріжте помідори кружальцями.
  5. Тісто розділіть на дві частини. Розкатайте по розміру форми для запікання.
  6. Змажте форму олією, виложіть тісто.
  7. Присипте смаженою цибулею, плавленим сиром, залийте збитими яйцями, а потім покладіть помідори.
  8. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.