Фотографія рецепт Пиріг зі шпинатом і плавленим сиром

Пиріг зі шпинатом і плавленим сиром

Час приготування -  2 години Кількість персон -  6 персон

Наш пиріг зі шпинатом та сиром водночас має трішки грецьке і трішки французьке походження. Адже пісочне тісто і спосіб формування цієї страви дуже подібні до рецепта відомого пирога родом із Франції – кіш лорен. А ось начинка заявляє про свою схожість із грецьким пирогом, який іще називають спанакопіта.

Але як би ми не називали цю страву і що б вона нам не нагадувала, її ідеального, ніжного і соковитого смаку це не змінить.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Творожний»
1 шт.
Борошно пшеничне
2 склянки
Вершкове масло
100 г
Яйця
3 шт.
Печериці
5 шт.
Шпинат
1 пучок
Сметана
100 г
Сіль і спеції
за смаком
Рослинна олія
2 ст. л.
Процес
  1. Спочатку замісіть тісто. З’єднайте нарізане кубиками масло, яйце і муку. Посоліть.
  2. Вимісіть пісочне тісто, поставте на 30 хвилин у холодильник.
  3. Потім збийте разом сметану, 2 яйця та сіль. Натріть на тертці плавлений сир і додайте його у суміш.
  4. Для начинки обсмажте на олії подрібнений шпинат з нарізаними печерицями впродовж 2-3 хвилин. Посипте ароматними травами.
  5. Охолоджене тісто розкатайте по розміру форми для випікання, зробіть бортики.
  6. Проколіть тісто виделкою в деяких місцях і покладіть зверху шпинатно-грибну начинку.
  7. Зверху залийте все сумішшю із сиру та сметани.
  8. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 45 хвилин.