Фотографія рецепт Рулет з баклажанів із сиром та волоськими горіхами

Рулет з баклажанів із сиром та волоськими горіхами

Час приготування -  30 хвилин Кількість персон -  4 персони

Що вийде, якщо запозичити в болгарської кухні смажені баклажани, горіхи та багато-багато часнику, додати до них французький соус й українську фантазію? Вийде гостра, пікантна й дуже смачна закуска — практично міжнародне співробітництво, виражене через кулінарію. Невипадково ми радимо додавати до неї саме плавлений сир «Дружба» — символізму забагато не буває!

Головне — це впевненість у своїх кулінарних здібностях

Рулет з баклажанів із сиром хоч пікантна страва, але готувати її легко.Звичайно, у кожного своє сприйняття рівня кулінарної складності. Та запам’ятайте, що основне правило під час приготування — це впевненість у своїх кулінарних здібностях.

Щоб приготувати рулет з баклажанів із сиром спочатку наріжте баклажани. Намагайтеся тоненькими скибочками. Їх потрібно посолити й відкласти хвилин на 15, аби стекла зайва рідина. Так після смаження вони будуть менше розвалюватися.

Рулет з баклажанів із сиром та волоськими горіхами ще й мальовнича страва. Тому й так важливо, щоб баклажани тримали форму. Бо в іншому випадкові начинка просто вивалиться з баклажанів. Рулети все одно смакуватимуть, але будуть зовсім не симпатичні.

Тож візьмемо наші підготовлені баклажани сполоснемо, висушимо, використавши паперовий рушник. Необхідно їх обсмажити на олії. Рулет з баклажанів із сиром та волоськими горіхами тоді краще триматиме форму. І в нього легко можна помістити начинку.

А тепер готуємо начинку

На цьому етапі приготування баклажани треба помістити на серветку, щоб стекла олія. Якщо цього не зробити, то страва вийде надто жирною. Далі треба натерти плавлений сир, подрібнити часник, горіхи і зелень та змішати це все з майонезом.

До речі, ви можете якось урізноманітнити рецепт на власний смак. Можливо вам не до вподоби волоські горіхи, адже це досить жирний продукт, хоч і рослинного походження. Їх можна замінити на щось менш калорійне, або ж зовсім забрати зі страви.

Як приготувати іншу інтерпретацію цього витвору кулінарії вам допоможе Інтернет. Це на випадок, якщо забракне фантазії або ж ви не з тих, хто ризикує, звикли дотримуватися певних правил і більше довіряєте провіреній часом рецептурі.

Формуємо рулетики

Продовжимо розповідати як зробити ці чудо-рулетики з плавленим сирочком та волоськими горіхами. Кожен підсмажений баклажан треба намастити приготовленою начинкою та обережно згорнути їх у рулет. Начинки взяти на око, щоб не вивалювалася.

За рецептом необхідно скріпити рулетики зубочистками або зовсім трішки підсмажити. Саме з того боку, де вони скріплені. Це потрібно для того, щоб рулети з плавленим сиром та волоськими горіхами виглядали акуратно, тримали форму і не розгорталися.

Страва виходить дуже красивою, як на фото з кулінарних книг чи сайтів. Вона однозначно варта того, аби бути однією з головних прикрас святкового столу. Головне - не забудьте її доповнити свіжою зеленню, можна посипати клюквою. Кислинка - не завадить. Смачного!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Дружба»
90 г
Волоські горіхи
30 г
Майонез
2 ст. л.
Часник
4 зубочки
Баклажани
1 шт.
Петрушка і кріп
пучок
Процес
  1. Нечищені баклажани наріжте тонкими скибочками, посоліть і відкладіть на 15 хвилин.
  2. Підготовані баклажани сполосніть, висушіть за допомогою паперового рушника й обсмажте на олії з обох боків.
  3. Викладіть баклажани на серветку й дайте стекти олії.
  4. Плавлений сир натріть на дрібній тертці, горіхи, часник та зелень подрібніть.
  5. Змішайте сир, горіхи, часник, зелень та майонез.
  6. Кожну скибочку баклажана змастіть начинкою й згорніть у рулет.
  7. Щоб рулетики не розгорталися, скріпіть їх зубочистками або ж злегка обсмажте.