Фотографія рецепт Рис із гарбузом та сиром

Рис із гарбузом та сиром

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Ця страва дуже смачна і барвиста, оскільки навіть рис після приготування стає яскравого помаранчевого кольору. А плавлений сирочок, як завжди, збагатить їжу неймовірною вершковою ніжністю. Також страва ідеально смакуватиме сама по собі, але якщо використати її у якості гарніру — то це теж дуже навіть непоганий варіант. Тож, смачного!

Рецепт на осінь

Взагалі рис із гарбузом та сиром — ідеальна страва для осені. Саме в цей час дозріває гарбуз. Він дуже корисний, особливо для людей, які мають проблеми з печінкою. Чудово підійде і на сніданок, і на обід, і на вечерю.

Так само можна споживати коли-завгодно і рис із гарбузом та сиром. Він навіть може стати основною стравою на святковому столі. Гості точно здивуються такому незвичайному кулінарному рішенню помаранчевого кольору.

Тож розпочнемо нарешті готувати наш рис із гарбузом та сиром. Нарізаємо квадратиками цибулю та обсмажуємо до золотистого кольору. Гарбуз нарізаємо невеличкими квадратиками, так він навіть швидше приготується.

До речі, у рис із гарбузом та сиром не обов'язково додавати цибулю. Це замітка для тих, хто не любить цей овоч. Але в нашому рецепті вона присутня, тому додаємо до неї на сковорідку гарбуз, приправи та сіль. Тушимо 2-3 хвилини.

Цибулю додавати не обов’язково

Наступне на черзі — приготування рису, але спочатку підготуємо його належним чином. Рис треба добре промити, і робити це до того часу, доки вода не стане зовсім прозорою. Це для того, щоб він гарненько розсипався у страві.

У сковорідку з іншими інгредієнтами треба всипати промитий рис, обсмажувати, щоб він у себе ввібрав олію. Як приготувати рис саме так, то він буде більш розсипчатий і ніжніший. Тільки потім до нього додають воду.

У цьому рецепті нам потрібно 2 склянки води, яку потрібно підсолити. Доводимо рис до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, доки він не вбере в себе всю воду. Кількість склянок приблизна, можливо вам знадобиться їх менше.

Плавлений сир додаємо під кінець приготування страви

Як зробити так, щоб страва не розварилася, — готуйте на правильному вогні. Якщо ви бачите, що додали забагато води, то просто збільшіть вогонь. Але постійно помішуйте, щоб не підгоріло. Так зайва рідина випарується.

Ні з якого рецепту ви, звичайно що, того не дізнаєтеся. Як тільки ви бачите, що води у страві лишилася необхідна кількість, то відразу зменшіть вогонь. Весь час готувати на великому не надто добре і зовсім некорисно.

Отже, вогонь зменшіть і, за рецептом, нехай страва потомиться ще хвилин 10. Майже під кінець приготування страви додайте плавлений сир. Його можна натерти або нарізати. Як вам зручно. Все одно від температури він розтане.

Після того, як всипали плавлений сир, ретельно перемішайте всі інгредієнти. Можете прикрасити страву зеленню і відразу подавати на стіл. Вона виходить дуже яскравою, як на фото, запашною та надзвичайно смачною.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В ванночках «З зеленню i часником»
180 г
Рис
1 склянка
Гарбуз
250 г
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Рослинна олiя
2 ст. л.
Сіль і спеції
за смаком
Процес
  1. Цибулю наріжте квадратиками та обсмажте до золотистого кольору.
  2. Додайте дрібно нарізаний гарбуз, сіль та приправи і потушіть 2-3 хвилини.
  3. Всипте промитий рис, обсмажте, щоб він увібрав у себе олію.
  4. Влийте 2 склянки води, посоліть і доведіть до кипіння.
  5. Варіть, доки рис не вбере у себе воду.
  6. Зменшіть вогонь, дайте страві потомитися 10 хвилин.
  7. Під кінець додайте плавленого сиру, перемішайте всі інгредієнти.