Фотографія рецепт Салат з плавленим сиром, томатами та яблуками

Салат з плавленим сиром, томатами та яблуками

Час приготування -  15 хвилин Кількість персон -  4 персони

Цей салат смакуватиме багатьом. По-перше, його оцінять ті, хто дбає про своє здоров’я — кількості вітамінів в одній порції вистачить, щоб заспокоїти будь-якого дієтолога. По-друге, він точно сподобається активним господиням, що зайняті тисячою справ одночасно — тому що готується легко й швидко. І по-третє, він просто смачний! Отже, це практично ідеальний рецепт, і ви не пошкодуєте, якщо приготуєте його вже сьогодні!

Майже ідеальний салат

На салат з плавленим сиром, томатами та яблуками нам знадобиться небагато інгредієнтів. І деякі з них є постійними відвідувачами наших холодильників чи антресолей на кухні. Звичайно, що тимчасовими, адже вони довго не залежуються.

Для початку підготуємо складові на салат з плавленим сиром, томатами та яблуками. Натремо плавлений сир, бажано на крупній тертці. Щоб він не розвалювався і не розлазився в руках, перед цим покладіть його на декілька хвилин у морозильну камеру.

Завдяки цьому інгредієнтові салат з плавленим сиром, томатами та яблуками надзвичайно ніжний. Якщо комусь здається, що плавленого сиру в салаті надто мало, то можна додати скільки забажаєте. Головне — не занадто, бо складові просто злипнуться.

Завжди можна по-своєму урізноманітнити рецепт салату з плавленим сиром, томатами та яблуками. Додайте до страви цибулю. Для цього її треба дрібненько нарізати, трішки ошпарити окропом. Розімніть цілий лимон, надріжте його та збризніть соком цибулю.

Є одна маленька кулінарна хитрість

Під час приготування це необхідно для того, аби цибуля трішки розм’якла. А лимонний сік додасть пікантної кислинки. Щодо самого лимону, то розминати його необхідно, щоб з нього легше вичавлювався сік. Це така маленька кулінарна хитрість.

Як приготувати для салату цибулю ми вже розібралися, на черзі помідори. Їх нарізаємо скибочками невеличкого розміру. Бажано взяти помідори більш твердого сорту, оскільки вони більше пасують до салатів. Так би мовити, гарно тримають форму.

Як зробити салат, якщо помідори більш м'які, адже вони “попливуть у страві”? Насправді нічого страшного, просто салат треба буде швиденько з'їсти. Або нарізати помідори і дати їм трішки постояти, щоб зайва рідина стекла на дно тарілки.

Руколу додаємо за бажанням

Далі у нашому рецепті салату необхідно почистити та нарізати яблука. Бажано їх нарізати кубиками, адже це ідеальна форма для салату. Потім беремо та поєднуємо всі підготовлені складові, гарно їх перемішуємо. Солимо, трішки додаємо оливкової олії.

До рецепту салату з плавленим сиром та овочами можна ще додати руколи. Оскільки ця зелень досить специфічна на смак і навіть аромат у неї дуже своєрідний, то не кожен забажає її бачити серед інгредієнтів цього незвичайного кулінарного витвору.

Якщо ви все ж таки полюбляєте руколу і додали її до страви, то знову все ретельно перемішайте. Завдяки різнобарвності фруктів та овочів, салат виходить дуже красивим, як на фото. Він ще й до всього не тільки смачний, але й корисний. Смачного!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Творожний»
90 г
Помідори
2 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Яблуко
2 шт.
Рукола
за смаком
Оливкова олія
за смаком
Процес
  1. Плавлений сир натріть на крупній тертці.
  2. Цибулю дрібно наріжте, ошпарте окропом і збризніть лимонним соком.
  3. Помідори наріжте невеликими скибочками.
  4. Яблука почистіть та наріжте кубиками.
  5. З’єднайте всі приготовані інгредієнти й перемішайте.
  6. Посоліть салат, додайте трохи оливкової олії.
  7. За бажанням, можна додати трохи руколи.
  8. Перемішайте салат ще раз.