Фотографія рецепт Салат із шинкою та апельсином

Салат із шинкою та апельсином

Час приготування -  4 хвилини Кількість персон -  15 персон

Салати — це поєднання кольорів, фантазії та енергії на додачу. Бо, зазвичай, вони такі барвисті, особливо, якщо готуються зі свіжих овочів чи фруктів. Активують нашу уяву на повну, завдяки всеможливому міксуванню смаків. Заряджають необхідними силами… І взагалі, що тільки не скажеш про цю універсальну страву всіх часів і народів. А якщо у салаті поєднати солодкувато-кислуватий присмак апельсинів, ніжний плавлений сирочок та пряну шинку — звання кулінарного шедевру просто забезпечено!

Справжній букет кулінарної вишуканості

А якщо до вас у гості прийде якийсь гурман зі специфічними кулінарними смаками, то вихід є. Приготуйте йому салат із шинкою та апельсином — і буде йому щастя! Навіть якщо й не гурман, то все одно захоче спробувати цю красу на смак.

Салат із шинкою та апельсином — це справжній букет кулінарної вишуканості. Якщо його приготувати для святкового столу, то він точно буде зіркою серед усіх страв. Приверне увагу, перш за все, своїм незвичайним яскравим виглядом.

А часом бувають дні, коли хочеться чогось неординарного, але ситного. Та зовсім ліньки возитися біля плити, щось пекти чи варити. То салат із шинкою та апельсином у такому випадку точно виручить. Головне, щоб бути всі інгредієнти.

До речі, салат з шинкою та апельсином можна приготувати і з мандаринами. Ну раптом у вас в холодильнику не знайшлося ні одного апельсина, але є кілограм мандаринів. Без вагань можете замінити один фрукт на інший. Смак буде подібний.

Можна замість апельсина додати мандарин

Давайте вже нарешті готувати наш салат з шинкою та апельсином. Почистіть апельсин чи мандарин, обережно розділіть їх на дольки. В інтернеті є безліч відео, де показують як швидше і акуратніше це зробити. Адже страва має бути гарною.

Наступний пункт — приготування для салату шинки, яку треба дуже тоненько нарізати. З допомогою звичайного ножа ви, швидше за все, не зможете це зробити надто тонко. Хіба що ніж якийсь особливий. Тому скористайтеся овочечисткою.

Для цього салату не обов'язково брати саме шинку. Можливо ви перед цим запекли домашнього м'ясця. Тому вам не лишається нічого іншого, як приготувати салат саме з нього. Результат буде нічим не гірший, а то і кращий. Тим паче корисніший.

Як зробити, щоб м'ясо нарізалося ідеально — трішки потримайте його в морозилці. Воно затвердіє і не буде так розвалюватися. Якщо ви знаєте кращі методи, то використовуйте їх. Або ж спробуйте пошукати відповідь в інтернеті.

Страва виглядає наче мозаїка

Тільки дивіться не перетримайте м'ясо в морозилці. Бо буде кришитися від того, що перемерзло. Отож, повертаємося до рецепту і нарізаємо великими кубиками плавлений сир і авокадо. Потім необхідно нарізати соломкою печериці.

Вам не обов'язково від початку й до кінця дотримуватися всіх пунктів рецепту. Найголовніше — не втратити основної його суті: апельсин чи мандарин точно має бути з м'ясом. Завжди можна щось додавати, щось вилучати на свій смак.

Далі за рецептом потрібно приготувати соус для салату з фруктами та м'ясом. Виникає запитання: що ж ідеально підійде до такого незвичного поєднання? Точно не оливкова олія. Бо тут потрібно додати зовсім не таких нейтральних ноток.

Тож, згідно з рецептом і здоровим глуздом, поєднуємо гірчицю та йогурт. Також перчимо цю масу та додаємо трішки солі. Гірчицю можна взяти суху, тільки перед тим, як поєднувати з йогуртом, перемішайте їх невеличку кількість.

Викладіть інгредієнти салату за таким принципом, як зображено на фото. Так страва виглядатиме наче мозаїка. Але це за бажанням. Можете все просто перемішати та прикрасити свіжим розмарином. А тепер спробуйте це кулінарне диво на смак!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «З шинкою»
180 г
Шинка
400 г
Печериці
300 г
Апельсин
4 шт.
Авокадо
2 шт.
Гірчиця
2 ст. л.
Йогурт
6 ст. л.
Сіль і перець
за смаком
Розмарин
за смаком
Процес
  1. Апельсин або мандарин розділіть на дольки.
  2. Шинку наріжте дуже тоненько. Можна скористатися овочечисткою.
  3. Авокадо та плавлений сир потрібно порізати великими кубиками, гриби – соломкою.
  4. Поєднайте йогурт із гірчицею та додайте солі й перцю.
  5. Перемішайте все та, за бажанням, прикрасьте страву свіжим розмарином.