Фотографія рецепт Суп із кабачками та плавленим сиром

Суп із кабачками та плавленим сиром

Час приготування -  30 хвилин Кількість персон -  4 персони

З одного боку, супи дуже корисні (ну, принаймні, деякі з них). З іншого — знайти рецепт ідеального супу не так уже й просто: якщо легкий та вітамінний — значить, практично неїстівний; якщо смачний, прямо пальчики оближеш — значить, калорійний без міри. І в будь-якому разі, готувати його треба довго й ретельно. Згодні?

…А ми — ні! Спеціально для вас — рецепт ідеального супу: легкий, корисний, апетитний і при цьому дуже простий у приготуванні. Ну хіба ж не диво?

Улюблена дієтична страва

Суп із кабачками та плавленим сиром можна давати і діткам. Звичайно, що вони завжди крутять носом, то те не хочу, то це не буду. Але легкий, з ніжним вершковим присмаком суп припаде їм до смаку. І вони з’їдять все до останньої краплі.

Суп із кабачками та плавленим сиром може стати вашою улюбленою дієтичною стравою. Калорій у ньому вистачить, щоб наситити достатньо організм і заодно щоб не зіпсувати фігуру. Головне, звичайно що, це мати у всьому міру і не переїдати.

Можете приготувати суп із кабачками та плавленим сиром і для святкового столу. Не завжди ж під час святкової трапези треба подавати тільки салати, запечене м'ясо, овочі чи ще щось таке, з чим потрібно довго возитися біля плити.

Отже, починаємо готувати легкий та ситний суп із кабачками та плавленим сиром. Нарізаємо печериці, цибулю та часник. На сковорідку з олією висипаємо часник з цибулею і тушкуємо на невеликому вогні, збризнувши соком лимона.

Страва зовсім не гостра

Суп із кабачками та сиром від цибулі та часнику гострим не стане. Вони будуть зовсім м'якими і розчиняться у загальній масі. А їхній специфічний присмак стане ледь відчутний. Тому, якщо ви не фанат цибулі чи часнику, то не переймайтеся.

До речі, ви можете якось видозмінити рецепт супу із кабачками та сиром. Він виходить дуже легким і підійшов би навіть для вегетаріанського раціону. Але є люди, які не можуть жити без м’яса, тому можна додати у суп куряче філе чи яловичину.

Продовжимо приготування цієї страви: нарізаємо кубиками кабачки й висипаємо їх у сковорідку. Вони мають тушкуватися з часником та цибулею до м'якості. Кабачки можуть пустити сік у сковорідку, не виливайте його, а додайте в суп.

Далі піде мова про те, як приготувати для цієї страви пецериці. Їх обсмажуємо в соняшниковій олії на іншій сковорідці. Вони також, скоріше за все, пустять сік, тому його теж можна додати у суп. Готуйте гриби, доки не стануть м'якими.

Як зробили це, то перекладаємо суміш із цибулі та часнику в каструлю. Треба залити все бульйоном з овочів. Ще додаємо 200 мл води, мускатний горіх за смаком і 3 штучки лаврового листа. Варити потрібно недовго, приблизно 10 хвилин.

Суп постійно помішуємо, доки плавиться сир

І ось прийшов момент найвідповідальнішого пункту в рецепті — додаємо плавлений сир. Його можна або нарізати кубиками, або натерти на крупній чи мілкій тертці. Головне — не кидати цілий брусок у загальну масу, бо буде довго плавитися.

Потім згідно з рецептом потрібно постійно помішувати суп, доки плавиться сир. Додаємо в страву саме плавлений сир «Весела Корівка» «Вершковий», оскільки у ньому містяться ніжні вершкові нотки, які найкраще прикрасять смак супу.

Наш рецепт ще не завершується, адже потрібно всипати у масу гриби. Проваріть суп хвилинок 5. Головне — не переварити. Для супу, де є плавлений сир, це погано, оскільки він стане кислим і зовсім не апетитним, адже сир згорнеться у комочки.

Якщо ви все зробили правильно, то страва буде такою, як на фото. Можете прикрасити суп смужками лимонної цедри. І запамятайте, що сирні супи треба з'їдати відразу. Їх не варто повторно підігрівати, оскільки смак уже буде не той.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
180 г
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Часник
2 зубочки
Печериці
300 г
Цукіні
150 г
Лимон
1 шт.
Бульйон - овочевий
800 мл
Мускатний горіх
за смаком
Лавровый лист
3 листочка
Процес
  1. Наріжте цибулю, часник та гриби.
  2. Цибулю та часник обсмажте на олії, потім тушкуйте на слабкому вогні, збризкнувши лимонним соком.
  3. Кабачки нарізати кубиками і протушкувати з обсмаженою цибулею і часником .
  4. На окремій сковороді обсмажте в рослинній олії гриби.
  5. Перекладіть цибулево-часникову суміш у каструлю та залийте овочевим бульоном.
  6. Додайте 200 мл води, лавровий лист, мускатний горіх і варіть 10 хвилин.
  7. Додайте плавлений сир «Вершковий» і варіть, помішуючи, доки він не розплавиться.
  8. Додайте в суп гриби.
  9. Перед тим, як подавати, прикрасьте страву тонкими смужками лимонної цедри.