Тефтелі з індички в сирно-томатному соусі

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Тефтелі — ситна і смачна страва, яка не лише нагодує всю сім’ю, а й зекономить купу часу. А якщо замінити свиняче м'ясо, наприклад, на індичку, то тефтельки стануть більш ніжними та дієтичними. Щодо способів приготування цього кулінарного витвору, то у кожної господарки він свій. Тільки не треба робити цю страву за типом котлет. Бо між ними таки є велика різниця: і у формі, і у складі, і в подачі на стіл. До того ж з тефтельками поєднується майже будь-який соус: сметанковий, томатний та ін. Головне — щоб він був ароматним та поживним.

Страва на кожен день або родзинка святкового столу

Тефтелі з індички в сирно-томатному соусі хороші тим, що їх не смажать. Над ними не потрібно постійно стояти, щоб слідкувати чи вони не підгоріли, чи на правильному вогні смажаться. Та й яка користь від такого м'яса?

Тому тефтелі з індички в сирно-томатному соусі підійдуть тим, хто на дієті. Саме людям, які піклуються про власне здоров’я і мають чи не мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Смак і користь, та й наїстеся досхочу!

А ще тефтелі з індички в сирно-томатному соусі смакуватимуть вашим дітлахам. Звичайно, що не про малюків йдеться, а про діток вже в старшому віці, яким потрібна додаткова енергія і вітаміни й мінерали для росту.

Тефтелі з індички в сирно-томатному соусі — універсальний кулінарний витвір. Тому що вони можуть зіграти роль страви на кожен день і можуть бути родзинкою святкового столу. І гості, і ваші рідні будуть у захваті.

Подрібнюємо куряче філе

Приготування тефтельок у сирно-томатному соусі розпочинаємо з подрібнення філе індички. Краще робити це з допомогою блендера — і швидко, і консистенція відмінна. Але якщо його немає, то і м’ясорубка чудово справиться.

Як приготували філе індички, потім натріть на дрібненькій тертці моркву. А тепер почнемо створювати соус. Ошпаримо гарячою водою помідори, щоб зняти з них шкірку. Адже нам потрібна для томатного соусу лише їх м'якоть.

Розкажемо вам, як зробити це правильно, обережно і зовсім просто. Перед тим, як ошпарювати томати, надріжте їх знизу навхрест. Шкірку так буде легше здирати. Цибулю та помідори нарізайте у формі квадратиків.

Потім згідно з рецептом треба обсмажити на олії цибульку та моркву. Цибуля має стати золотистого кольору, а морква — м'якою. Для цього вистачить 10 чи 15 хвилин. Після цього додаємо в сковорідку плавлений сир і томати.

Формуємо з фаршу кульки

Далі за рецептом поєднуємо відварений рис із яйцями, фаршем, солимо і перемішуємо. З цього робимо м'ясні кульки. Тому вмокаємо спочатку руки в холодну воду, щоб їх було легше сформувати. Тефтелі кладемо в сковорідку до соусу.

Рецепт на цьому не завершується, тефтелі готуватимуться ще 20 хвилин. Вони встигнуть гарненько протушитися та вберуть у себе вершково-томатні нотки соусу. Дехто їх доготовлює не на сковорідці, а в духовці.

Не сумніваємося, що страва виглядає так, наче фото з кулінарних книг. Залишилося її тільки подати на стіл. Просто прикрасьте зверху тефтельки свіжою петрушкою. Можете пересипати все у красивий посуд. Смачного!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Томатний»
180 г
Філе індички
600 г
Морква
600 г
Помідори
1 кг
Червона цибуля
1 шт.
Рис
1/2 склянка
Яйця перепелині
3 шт.
Рослинна олія
2 ст. л.
Сіль і перець
за смаком
Петрушка
за смаком
Процес
  1. Подрібніть філе індички в блендері.
  2. Натріть моркву на дрібній тертці.
  3. Помідори ошпарте кип’ятком та обережно зніміть з них шкірку.
  4. Томати і цибулю наріжте квадратиками.
  5. Моркву, цибулю обсмажте на олії.
  6. ​Через хвилин 10-15 потрібно додати помідори та плавлений сир.
  7. Поєднайте м’ясо з відвареним рисом, яйцями та сіллю.
  8. Вимочіть руки в холодній воді та сформуйте кульки.
  9. Покладіть тефтельки у сковорідку з уже приготовленим соусом.
  10. Дайте їм хвилин 20, аби вони добре протушилися та увібрали в себе ніжний вершковий смак плавленого сиру та томатний сік.
  11. Перед подачею на стіл, прикрасьте страву свіжою петрушкою.