Фотографія рецепт Тосканський салат з сиром та руколою

Тосканський салат з сиром та руколою

Час приготування -  15 хвилин Кількість персон -  4 персони

Мешканцям сонячної Італії ми зобов’язані не лише юриспруденцією, Джокондою та збірками сонетів: знаменита «середземноморська дієта» — також їхній винахід! Що приємно, жодної суворої екзотики раціон не передбачає — усього й треба, що багато зелені, сиру та оливкової олії. В нашому салаті чарівним чином зібралося все найсмачніше та найкорисніше з «середземноморської дієти» — схвалять не лише дієтологи, але й гурмани!

Ситний, корисний і смачний

Тосканський салат з сиром та руколою і наситить, і фігуру не зіпсує. І взагалі в італійців не тільки мова наймелодійніша, але й кухня найкорисніша. Звичайно, стільки зелені, багато морепродуктів, своє вино та оливкова олія!

Тосканський салат з сиром та руколою яскравий представник італійської кухні. У ньому достатня кількість мікро- та макроелементів, вітамінів. Ну, не дарма ж в Італії найбільше старожилів, адже споживають таку корисну смакоту!

Щоб приготувати тосканський салат з сиром та руколою візьміть консервовану квасолю. Відцідіть рідину та промийте під холодною водою. Звичайно, що можна взяти і свіжу квасолю. Залежить від того, що ви маєте на кухонних полицях.

Рецепт тосканського салату з сиром та руколою можна трішки переробити. Ну, раптом ви не полюбляєте квасолю. Можете її замінити іншим видом бобових або взагалі прибрати зі страви. Ось тільки страва вже так не називатиметься.

Існує безліч інтерпретацій цього салату

Якщо ви все ж використали під час приготування свіжу квасолю, замочіть її. Вона має полежати у воді декілька годин, а потім треба її відварити на слабкому вогні, доки не стане зовсім м'якою. Через це процес трішки затянеться.

Як приготується квасоля, відразу беріться за нарізання цибулі та руколи. Ця зелень досить специфічна, має свій унікальний аромат і смак. Тому, якщо вам рукола зовсім не до вподоби, то краще оберіть інший рецепт.

Як зробити інший салат вам зможуть підказати безліч кулінарних сайтів. Але родзинку цієї страви аж ніяк не варто вилучати звідси. Тоді у ній просто не буде ніякого сенсу, не буде того надзвичайного аромату та смаку.

Потім за рецептом гарненько подрібніть часник з допомогою ножа або часникодавки. Можна навіть скористатися дуже дрібною терткою. Головне — будьте обережні, адже під час натирання часнику нею можна поранитися.

Салат із присмаком Італії

Рецепт цей, як бачите, досить таки гострий, адже присутні цибуля і часник. Тому, якщо ви маєте проблеми з травленням, обмежте кількість салату або ж спробуйте приготувати щось інше, де не буде свіжого часнику та цибулі.

Далі в нашому рецепті з присмаком Італії необхідно нарізати кубиками плавлений сир. Робимо з лимонного соку та оливкової олії спеціальну заправку до салату. Можна влити трішки соєвого соусу, але тоді слідкуйте за кількістю солі.

І нарешті — змішайте всі інгредієнти, додайте перець та сіль. Полийте салат підготовленою заправкою. Кусочок Італії вже у вашій тарілці! Зробіть фото цього шедевру та поділіться ним зі світом у соцмережах. Чому б і ні?!

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
90 г
Червона цибуля
50 г
Лимон
1 шт.
Оливкова олія
50 мл
Рукола
100 г
Консервована квасоля
500 г
Часник
2 зубочки
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. З консервованої квасолі відцідіть рідину, промийте під холодною водою.
  2. Якщо використовується свіжа квасоля, то напередодні замочіть її у воді й відваріть на слабкому вогні до готовності.
  3. Дрібно наріжте цибулю та руколу.
  4. Подрібніть часник.
  5. Плавлений сир наріжте кубиками.
  6. З оливкової олії та лимонного соку зробіть заправку (можна додати також трохи соєвого соусу, але в цьому випадку будьте обережні з сіллю).
  7. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть до смаку.
  8. Полийте салат заправкою.