Фотографія рецепт Цукіні з плавленим сиром

Цукіні з плавленим сиром

Час приготування -  1 година Кількість персон -  4 персони

Цукіні — ідеальний літній овоч: смачний, ніжний і повний вітамінів. Не дивно, що рецептів з його «участю» не одна сотня. Але ж гарного багато не буває, чи не так? Тому пропонуємо літню «запіканку» — без борошна й круп, зате з цукіні, сиром, оливками та іншими не менш смачними інгредієнтами. До речі, додатковий плюс: вона однаково вдала і в гарячому, й у холодному вигляді.

Цю страву готувати легко і швидко

Та й взагалі цукіні з плавленим сиром — то надзвичайно смаковите поєднання. Хоча й досить оригінальне. І, здавалося б, на любителя. Але це не так. Ця страва сподобається і гурманові, і людині зі звичайним смаком.

Щоб приготувати цукіні з плавленим сиром, то для початку підготуйте головний інгредієнт. Цукіні треба почистити та розрізати навпіл. Покласти його в окріп та варити впродовж 5-10 хвилин.

До речі, рецепт цукіні з плавленим сиром можна редагувати на власний смак. Та й взагалі будь-який рецепт цьому піддається. Адже кожна господиня, кожен кулінар має власний погляд на приготування страв.

Рецепт цукіні з плавленим сиром готується і легко, і швидко. Але його можна ще більше спростити або ж ускладнити. Таким чином можемо зменшити або збільшити його калорійність та корисність.

Продовжимо готувати нашу апетитну та пікантну страву — цукіні з сиром. Візьмемо відварені цукіні та дрібненько наріжемо. Дуже важливо не переварити їх, адже вони просто розлізуться ще у каструлі.

Не лише смак страви має значення

А для цукіні з сиром дуже важливо, щоб овоч зберіг форму. Тоді і наша запіканка матиме чарівніший вигляд. У кулінарії зовнішній вигляд страви не менш важливий за її смак. Кулінарія — теж мистецтво.

Під час приготування страви треба дрібненько нарізати цибулю, обсмажити на оливковій олії. Цибулька повинна стати трішки м'якою і ледь золотистого кольору, адже вона ще готуватиметься і в духовці.

Як приготувати так не вдалося, цибуля пересмажилася, то нічого страшного. Найголовніше — щоб не підгоріла. Бо тоді вона точно стане небажаним інгредієнтом у страві, адже зіпсує її смак цілком і повністю.

Взагалі як зробити так, щоб ідеально підготувати складові за цим рецептом? Великого секрету немає: середній або маленький вогонь, постійне помішування, якщо йдеться про смаження, і відслідковування процесу.

Спочатку готуємо в сковорідці, а потім — в духовці

Тож продовжуймо слідкувати за самим рецептом, за яким слід подрібнити оливки. Можливо хтось полюбляє їх цілими. Але це можна якщо вони без кісточок. Та й страва тоді не матиме певного привкусу.

Далі рецепт нам говорить, що необхідно поєднати всі підготовлені інгредієнти. Додати на сковорідку, де готується цибуля, цукіні, оливки, яйця, соус бешамель, плавлений сир і, обов'язково, зелень. Підсмажте все, помішуючи.

Суміш необхідно викласти на деко. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати впродовж 15 хвилин. В залежності, звичайно, яка у вас духовка. Страва виходить дуже апетитною, як на фото з кулінарних книг.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Дружба»
90 г
Цукіні
6 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Яйця
3 шт.
Оливки
50 г
Оливкова олія
4 ст. л.
Петрушка
за смаком
Процес
  1. Почистіть цукіні та розріжте навпіл.
  2. Відваріть половинки в окропі протягом 5-10 хвилин.
  3. Відварені цукіні дрібно наріжте.
  4. Подрібніть цибулю й обсмажте її на оливковій олії.
  5. Подрібніть оливки.
  6. Додайте до цибулі підготовані цукіні, яйця, оливки, соус бешамель, плавлений сир та зелень і просмажте суміш, постійно помішуючи.
  7. Викладіть суміш на деко.
  8. Запікайте протягом 15 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.