Фотографія рецепт Запечена в духовці картопля з плавленим сиром

Запечена в духовці картопля з плавленим сиром

Час приготування -  1 година Кількість персон -  2 персони

Картопля постійно виручає господинь, коли терміново потрібно подати до столу смачну і ситну страву. Є безліч способів приготування, але, погодьтесь, що саме в запеченому вигляді картопля виглядає найбільш апетитно. А смак просто поза конкуренцією. Якщо проявити фантазію і додати, наприклад, плавлений сир – буде справжня святкова вечеря. Тим паче саме сир облагороджує страву і робить її смак більш виразним.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «З шинкою»
1 шт.
Картопля
2 шт.
Оливкова олія
2 ст. л.
Бекон
100 г
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Ретельно помийте картоплю.
  2. Зверху зріжте невеличкий шматочок. Гострим ножем зробіть надрізи всередині, а також ззовні, не доходячи до центру. Так картопля краще пропечеться.
  3. Добре посоліть її з усіх сторін.
  4. Покладіть на деко, полийте оливковою олією і поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  5. Натріть на тертці плавлений сир, наріжте невеликими кубиками бекон і обсмажте до золотистості.
  6. Дістаньте картоплю, знову полийте олією, присипте тертим сиром і запікайте ще хвилин 25-30.
  7. Перед подачею на стіл присипте картоплю смаженим беконом. Смачного!