Фотографія рецепт Запіканка з картоплею, грибами й плавленим сиром

Запіканка з картоплею, грибами й плавленим сиром

Час приготування -  1 година Кількість персон -  4 персони

Ароматна завдяки печерицям, ніжна завдяки делікатному вершковому смаку плавленого сиру «Весела Корівка» та поживна завдяки картоплі — це все про нашу запіканку. Вона легко може стати «родзинкою» святкового столу або ж просто чудовою нагодою, щоб зібратися за родинним столом.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Вершковий»
1 шт.
Картопля
500 г
Печериці
200 г
Яйця
2 шт.
Вершки 20%
150 мл
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Часник
2 зубочки
Сир твердий
100 г
Рослинна олiя
2 ст. л.
Розмарин
за смаком
Перець чилі мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Процес
  1. Дрібно наріжте часник та перець чилі, підсмажте на олії.
  2. Додайте подрібнену цибулю та розмарин.
  3. Наріжте печериці, викладіть на сковороду й обсмажте до готовності.
  4. Зваріть картоплю в мундирі, охолодіть, почистіть і наріжте кружальцями.
  5. Натріть на середній тертці твердий сир.
  6. Збийте яйця, перемішайте з вершками та твердим сиром. Трішки сиру залишіть для того, щоб присипати страву зверху.
  7. У форму для запікання покладіть спочатку печериці, потім — нарізаний невеличкими кубиками плавлений сир і насамкінець — картоплю.
  8. Залийте страву сумішшю з яєць, твердого сиру та вершків.
  9. Присипте зверху твердим сиром.
  10. Готуйте запіканку 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.