Фотографія рецепт Запіканка з куркою та кабачком

Запіканка з куркою та кабачком

Час приготування -  1 година Кількість персон -  4 персони

Ті, хто вважає запіканку простою стравою, суворо помиляються! Чи знаєте ви, що класична запіканка: а) повинна складатися щонайменше з трьох шарів; б) обов’язково має у складі яйце; в) готується з картоплі, борошна або локшини? Утім, класика класикою, але й новаторські експерименти ще ніхто не відміняв — спробуйте, наприклад, нашу запіканку з кабачків, курки та плавленого сиру: вимог менше, готувати простіше, зате результат надзвичайно смачний!

Швидко і смачно

Запіканка з куркою та кабачком готується досить швидко, що є неабияким плюсом. Тому дуже сподобається тим, хто не любить довго возитися на кухні. Та й складається з інгредієнтів, які легко відшукати. І за доступною ціною!

Запіканка з куркою та кабачком — чудове рішення, якщо завітали неочікувані гості. Вона вам і час зекономить, і порадує та наситить ваших візитерів. Скоріше за все хтось із них точно запитає у вас цей смаковитий рецепт.

Запіканка з куркою та кабачком починає створюватися з підготовки м'яса. Беремо куряче філе та нарізаємо його невеличкими шматками. Потім ріжемо цибулю півкільцями і обсмажуємо на олії, доки не стане золотистою.

До речі, рецепт запіканки з куркою та кабачком можна переробити. Додати замість курки інше м'ясо або взагалі замінити його на гриби. Звичайно, смак страви від того зміниться, але вона буде не менш смачною та ситною.

Можна зробити вегетаріанську версію

Процес приготування також не зміниться, якщо без м'яса, то буде навіть швидше. Якщо ж додати у страву білі гриби, то вона ще й буде мегаароматна. Також можна накришити інших овочів, які ви найбільше полюбляєте і які пасують до страви.

Цей рецепт, як ви зрозуміли, не тільки дуже смачний, а й універсальний. Тож продовжимо його готувати. Нарізаємо ⅔ кабачка великими кубиками та додаємо до цибулі. Тушкуємо все на маленькому вогні, доки не стане м'яким.

Як приготується кабачок з цибулею, додаємо до них подрібнений часник. Натираємо на крупній тертці плавлений сир (нехай трішки полежить у морозилці). Обираємо більшу тертку, оскільки сир розтане під час випікання.

Як зробите це, то збийте яйця та додайте до них половину сиру. Потім всипте борошно, домашній сир, філе куряче, суміш із цибулі та кабачка, налийте вершки. Посоліть за смаком і перемішайте. Постеліть у форму пергамент.

Наступний етап — випікання

Далі за рецептом кладемо тісто на деко з пергаментом (можна змазати олією). Нарізаємо залишки кабачка тоненькими пластинками та викладаємо зверху на тісто. Наостанок посипаємо плавленим сиром, який ми залишали.

Наш рецепт тільки набирає обертів — попереду важливий процес випікання. Розігріваємо духовку до 180 градусів та запікаємо нашу страву впродовж 30-40 хвилин. Взагалі це залежить від справності самої духовки, тому слідкуйте.

Запіканку не варто подавати на стіл відразу, їй треба відпочити хвилин 10. Нічого страшного — гості зачекають. Страва виходить дуже красивою, як на фото з кулінарних сайтів. Ваші друзі точно будуть у захваті. Тож, смачного!

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Творожний»
90 г
Відварене куряче філе
2 шт.
Кабачок
1 шт.
Сир домашній
200 г
Яйця
2 шт.
Вершки 20%
100 мл
Борошно
2 ст. л.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Часник
2 зубочки
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Філе наріжте невеликими шматочками.
  2. Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на олії до золотавого кольору.
  3. 2/3 кабачка наріжте крупними кубиками, додайте до цибулі й тушкуйте до м’якості. Приправте овочі подрібненим часником.
  4. Плавлений сир натріть на крупній тертці.
  5. Збийте яйця, додайте до них половину тертого сиру, борошно, вершки, домашній сир, куряче філе та цибулево-кабачкову суміш, посоліть і добре перемішайте.
  6. Тісто викладіть у форму, встелену пергаментом.
  7. Залишки кабачка наріжте тонкими пластинами, викладіть зверху на тісто й посипте другою половиною тертого сиру.
  8. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
  9. Перед тим, як подавати, дайте страві «відпочити» близько 10 хвилин.