Фотографія рецепт Запіканка з локшини з овочами й плавленим сиром

Запіканка з локшини з овочами й плавленим сиром

Час приготування -  1 година Кількість персон -  4 персони

Навіть з локшини можна створити небуденну страву! «Секрет» зовсім не секретний – просто додайте помідори, баклажани, цукіні та, звичайно ж, не забудьте довершити смак плавленим сиром «Весела Корівка» в брусочку «Томатний із прованськими травами». Ще декілька продуктів та куховарських маніпуляцій — і ароматна запіканка з лапші стане прикрасою навіть святкового столу.

Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Томатний»
1 шт.
Локшина
200 г
Помідори
4 шт.
Борошно
1 ст. л.
Сир твердий
50 г
Баклажани
250 г
Цукіні
250 г
Вершкове масло
2 ст. л.
Рослинна олiя
1 ч. л.
Мускатний горіх
за смаком
Сіль і перець
за смаком
Процес
  1. Відваріть локшину в підсоленій воді з олією.
  2. Овочі наріжте тоненькими скибочками.
  3. Баклажани й цукіні бланшуйте в підсоленому окропі, потім промийте холодною водою й дайте рідині стекти.
  4. Розігрійте на сковорідці вершкове масло, всипте борошно й смажте приблизно 1 хвилину.
  5. Влийте молоко, всипте натертий на крупній тертці плавлений сир і, помішуючи, дочекайтесь, доки він розплавиться.
  6. Соус посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх за смаком.
  7. Викладіть у ємність для запікання локшину й овочі, полийте все соусом і посипте зверху натертим твердим сиром.
  8. Запікайте при температурі 200 градусів до золотавої скоринки.
  9. За бажанням можна прикрасити готову страву подрібненою зеленою цибулею.