Жульєн із грибами та куркою

Час приготування -  45 хвилин Кількість персон -  4 персони

Жульєн — страва, яку люблять у всьому світі. Готують його в спеціальному посуді — кокотницях — маленькому металічному ковшикові з довгою ручкою. Але, якщо під рукою немає такої ємності, то підійде навіть сковорідка. До того ж, варіантів приготування жульєну незмірна кількість. Є класичний рецепт, від якого і варто відштовхуватися, а все інше залежить від фантазії та бажань самого кухаря.

Кулінарний шедевр французького походження

Жульєн із грибами та куркою хоч вважається вишуканою стравою, але готується просто. Цей кулінарний витвір чудово наситить. Навіть однієї порції з маленької кокотниці вистачить, щоб гарненько і на довго наїстися.

Жульєн із грибами та куркою зацінять і ваші малі бешкетники. Тільки краще заберіть зі страви гриби (навіть печериці), тому що є певні вікові обмеження для діток. Їх бажано додавати дітям у їжу вже в старшому віці.

Жульєн із грибами та куркою — справжній коштовний камінь на святковому столі. Повірте, він сподобається геть усім. Навіть людям з найперебірливішим смаком у кулінарії. Приготуйте його — і порадуйте своїх гостей.

Розпочнемо створення нашої страви французького походження — жульєн із грибами та куркою. Треба відварити філе курки. Дивіться, щоб м'ясо було з молодої птиці, бо зі старої буде погано пережовуватися і зіпсує смак.

Зайва рідина має випаруватися

Далі — приготування цибульки, грибів і курячого філе, яке має охолонути. Їх необхідно обсмажити на олії (краще, звичайно, на оливковій, але використовуйте ту, яка є). З них має випаруватися рідина, яка буде зайвою у страві.

За рецептом потім додаємо сметанку, солимо все та перчимо на свій смак. Щодо зайвої рідини, то, щоб вона швидше випарувалася, все одно готуйте на середньому, а не на великому вогні, постійно помішуйте, щоб не підгоріло.

Це ми говоримо ще про саме смаження грибів, цибулі та філе до того, як додали до них сметану. У ній все має трішки протушитися протягом 5 хвилин. Як приготували, то знімайте гриби, куряче філе та цибулю з вогню.

Використовуємо твердий і плавлений сири

Як зробили всі ці кулінарні маніпуляції, то беріть і підготовуйте сир. Твердий і плавлений сири треба всього лише натерти на тертці. Немає різниці на великій чи дрібній, адже сири все одно розплавляться у духовці.

Наш рецепт тільки набирає обертів, тому нарізаємо для жульєну помідори. Можете будь-якої форми, аби було зручно їх гарно вкладати у ємність для запікання. Тим паче можливо вам хочеться зробити у страві щось по-своєму.

Наостанок згідно з рецептом викладаємо м'ясо, цибульку, гриби у формочку для випікання. Наступна правильна послідовність у страві така: перший — плавлений сир, далі — помідори, і засипаємо це все сиром твердим.

Запікати треба 10-15 хвилин при 180 градусах. А взагалі страва приготується тоді, як сир стане золотистою скоринкою. Зробіть фото цієї по-французькому вишуканої страви, щоб друзі знали ваші кулінарні подвиги.

 
Читать полностью
Інгредієнти
В брусочках «Томатний»
180 г
Печериці
300 г
Куряче філе
300 г
Сметана
200 мл
Цибуля ріпчаста
2 шт.
В'ялені томати
50 г
Рослинна олiя
2 ст. л.
Сир твердий
100 г
Сіль і перець
за смаком
Петрушка
за смаком
Процес
  1. Відваріть куряче філе.
  2. Наріжте цибулю, гриби та куряче філе (перед цим дайте йому охолонути).
  3. Цибулю, шампіньйони та м'ясо обсмажте на олії, доки не випарується зайва рідина.4
  4. Додайте сметану, посоліть та поперчіть за смаком. Через 5 хвилин зніміть з вогню.
  5. Натріть плавлений та твердий сири. Наріжте помідори.
  6. Цибулю, гриби та м'ясо викладіть у ємність для запікання. Покладіть спочатку плавлений сир, потім помідори — і все це засипте твердим сиром.
  7. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
  8. Перед тим, як подавати, прикрасьте зверху подрібненою зеленню.